Prim-ministrul Japoniei mănâncă pește prins la Fukushima: "Este foarte bun"

Data actualizării: Data publicării:
Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida
"Este foarte bun", a spus Fumio Kishida în faţa camerelor de filmat după ce a mâncat sashimi, îndemnându-i pe consumatori să cumpere în continuare aceste produse marine japoneze, care sunt "sigure şi delicioase". Sursa foto: Profimedia Images

Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, a apărut miercuri într-o înregistrare video care îl arată în timp ce mănâncă peşte prins în apele de la Fukushima, pentru a promova produsele marine din această regiune, informează AFP, preluată de Agerpres.

Un videoclip făcut public de Guvernul japonez îl arată pe premierul nipon aşezat la o masă alături de alţi trei miniştri, în timp ce mănâncă orez, calcan, friptură de porc, legume şi fructe de la Fukushima, în contextul în care autorităţile de la Tokyo s-au angajat să apere reputaţia acestei regiuni după decizia lor controversată.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Este foarte bun", a spus Fumio Kishida în faţa camerelor de filmat după ce a mâncat sashimi, îndemnându-i pe consumatori să cumpere în continuare aceste produse marine japoneze, care sunt "sigure şi delicioase".

Japonia a început săptămâna trecută să deverseze în Oceanul Pacific apele folosite pentru răcirea reactoarelor avariate de la centrala nucleară Fukushima Daiichi, care a fost avariată după tsunamiul produs în 2011 în nord-estul ţării.

China şi-a suspendat săptămâna trecută toate importurile de produse marine provenite din Japonia, ca reacţie după operaţiunea de deversare, validată de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) şi despre care Guvernul din Tokyo a dat asigurări spunând că nu este periculoasă pentru mediul înconjurător şi nici pentru sănătatea umană.

Ambasada Japoniei de la Beijing şi mai multe şcoli japoneze din China au fost atacate cu cărămizi şi cu ouă, iar autorităţile de la Tokyo le-au recomandat cetăţenilor niponi aflaţi în China să evite să vorbească tare în public în limba japoneză.

Prim-ministrul Kishida urmează să se deplaseze joi la Tyosu, principala piaţă de peşte a ţării, aflată în Tokyo, pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai acestei industrii şi pentru a degusta din nou produse alimentare din Fukushima.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri