Primarul din Marsilia spune că încă mai există speranță să fie găsiți supraviețuitori sub clădirea prăbușită

Data publicării:
Un pompier caută supraviețuitori pe 10 aprilie 2023 sub dărâmăturile unei clădiri din Marsilia care s-a prăbușit în urma unei explozii pe 8 aprilie 2023.
Primarul din Marsilia spune că pompierii execută operațiuni "chirurgicale" pentru a găsi supraviețuitori sub clădirea prăbușită. Foto: Profimedia Images

Primarul orașului Marsilia, Benoit Payan, spune că încă mai există speranță pentru a găsi supraviețuitori sub clădirea care s-a prăbușit duminică, în urma unei explozii, iar pompierii execută operațiuni "chirurgicale" pentru a ajunge la ei, informează Agerpres.

"Dacă mai sunt oameni în viaţă sub aceste dărâmături, trebuie să-i protejăm cu orice preţ", ceea ce explică operaţiunile "chirugicale" ale pompierilor din oraş, a spus primarul. "Rămâne speranţa şi, atât timp cât rămâne speranţa, noi nu ne vom opri", a spus el.

Cel puțin două persoane au murit în urma prăbușirii clădirii. Cele două trupuri, extrase de echipe de salvare, nu au fost încă identificate, a mai spus Benoit Payan, precizând că şase persoane sunt în continuare date dispărute sub dărâmăturile imobilului. O altă persoană ce locuia într-un imobil vecin este de asemenea căutată.

"Există speranţa că mai sunt acolo persoane încă în viaţă", a confirmat comandantul Batalionului Naval de Pompieri din Marsilia, viceamiralul Lionel Mathieu.

Căutările sunt complicate de riscul prăbuşirii unor imobile vecine. Incendiul care mocnea sub dărâmături este de acum "stăpânit", chiar dacă nu a fost încă stins.

Originea exploziei rămâne necunoscută.

"Poliţia criminalistică şi poliţia judiciară lucrează încă la cauzele acestei explozii extrem de puternice", a precizat Payan.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri