Proprietarul unei pizzerii din SUA a folosit ajutoarele din timpul pandemiei pentru a-și cumpăra o fermă de alpaca

Data publicării:
ferma de alpaca
Proprietarul unei pizzerii din SUA a fost acuzat de fraudă, după ce a folosit banii acordați de stat pe timpul pandemiei de Covid-19 pentru a cumpăra o fermă de alpaca. FOTO: Profimedia Images

Proprietarul unei pizzerii din SUA a fost acuzat de fraudă, după ce a folosit banii acordați de stat pe timpul pandemiei de Covid-19 pentru a cumpăra o fermă de alpaca și pentru a-și finanța o emisiune pe care o avea la radio, potrivit BBC.

Proprietarul este acuzat de fraudă, pentru că a acceptat peste 660.000 de dolari de la stat, ajutor destinat proprietarilor de afaceri aflate în dificultate în acea perioadă.

Într-o declarație, FBI-ul a spus că „a profitat de o catastrofă națională” pentru a fura de la contribuabilii americani.

El a pledat vinovat în aprilie pentru fraudă electronică și spălare de bani.

„Nu vă înșelați în privința asta, aceasta nu a fost o pierdere de moment în ceața pandemiei”, a spus un procuror, referindu-se la „multiplele cereri false pentru bani” pe care le-a depus McIntyre.

Frauda a început în martie 2020

Frauda a început în martie 2020, când McIntyre a folosit numele copiilor săi pentru a depune cereri pentru afaceri care nu existau.

În aprilie, el s-a înscris pentru a primi asistență suplimentară, pretinzând, în mod fals, că nu generează niciun venit din afacerea sa cu pizza.

A solicitat un împrumut de peste 660.000 de dolari, făcând numeroase afirmații false despre dimensiunea afacerii în formularul său de cerere.

Promulgat între martie 2020 și mai 2021, programul a permis întreprinderilor mici afectate grav de pandemie să solicite împrumuturi private cu dobândă scăzută pentru a acoperi salariile și alte costuri.

McIntyre a vândut restaurantul în septembrie 2020 și a continuat să primească bani, apoi „a folosit aproape toate fondurile pentru a cumpăra o fermă în Vermont, precum și opt alpaca și alte cheltuieli personale, inclusiv două vehicule și timp de antenă pentru emisiunea sa de radio”, a declarat Departamentul de Justiție al SUA într-un comunicat de presă.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri