Putin s-ar putea întâlni cu Erdogan pentru a discuta despre negocieri între Rusia și Occident (Kremlin)

Data publicării:
Vladimir Putin și Recep Erdogan
Foto: Profimedia Images

Președintele Vladimir Putin ar putea să se întâlnească cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan săptămâna aceasta, pentru a discuta propunerea Turciei de a găzdui discuții între Rusia și Occident pe tema Ucrainei, a anunțat luni Kremlinul.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a spus reporterilor că Rusia nu a primit deocamdată niciun semnal privind perspectivele unor negocieri cu Occidentul în Turcia, dar nu exclude ca Putin să discute acest lucru cu Erdogan, scrie Reuters.

Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan vor vizita Kazahstanul în această săptămână.

Tensiunile între Occident și Rusia în privința invadării Ucrainei sunt în creștere, după bombardamentele rusești lansate luni asupra mai multor orașe ucrainene, ca răspuns la explozia de la Podul Kerci, pe care Rusia o atribuie Ucrainei.

Turcia, care a păstrat relații apropiate și cu Moscova, și cu Kiev, este privită ca un potențial mediator în conflict, iar în iulie a ajutat la stabilirea unei înțelegeri pentru reluarea exporturilor de cereale din porturile ucrainene.

Erdogan a făcut apel la Putin să resucă tensiunile, iar luna trecută a cerut Moscovei să dea o nouă șansă negocierilor de pace.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri