Răniți aduși la spitalul din Suzu după cutremurele care au zguduit Japonia. Drumurile avariate îngreunează transportul lor

Data publicării:
ambulante in japonia
Răniți aduși la spitalul din Suzu după cutremurele care au zguduit Japonia. FOTO: Profimedia Images

Spitalul oraşului Suzu din prefectura Ishikawa, afectată de o serie de cutremure de mică adâncime care s-au produs luni, raportează sosirea unui aflux de pacienţi răniţi, scrie The Guardian.

Mulţi dintre răniţi au fracturi. Deocamdată nu au fost confirmate decese.

Un nou cutremur cu magnitudinea 5,6 s-a produs la ora locală 18.08 (11.08, ora României) în largul coastei peninsulei Noto, în apropiere de epicentrul celui mai puternic seism, care s-a produs la ora locală 16.10 şi a avut o magnitudine estimată la 7,6.

Clădirile şi alte structuri slăbite de cutremurele anterioare sunt deosebit de vulnerabile la replicile de după cutremur.

Transportul răniţilor este întârziat din cauza drumurilor avariate. Spitalul funcţionează cu ajutorul generatoarelor, deoarece curentul electric a fost întrerupt în cartier.

Temperaturile din zona afectată de seisme sunt prognozate să scadă la aproximativ 1°C în timpul nopţii, iar în prezent se estimează că aproximativ 36.000 de gospodării nu au energie electrică.

Ziua de Anul Nou este principala sărbătoare de iarnă în Japonia, iar multe familii se întorc din marile oraşe precum Tokyo şi Osaka să-şi viziteze rudele din provincie.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri