Video Reacția lui Derek Chauvin în momentul în care judecătorul citește verdictul juraților

Data actualizării: Data publicării:
Fostul polițist Derek Chauvin în mmomentul arestarii lui george floyd
Fostul polițist Derek Chauvin. Foto: Darnella Frazier / AFP / Profimedia

Cu fața acoperită de mască și părând că se așteaptă la deznodământ, fostul polițist Derek Chauvin a ascultat impasibil în timp ce judecătorul citea verdictul dat de jurați. Chauvin a ascultat fără a schița vreo emoție, îndreptându-și ochii din când în când spre judecător. În filmarea din sala de judecată, se poate vedea cum Chauvin privește scurt spre avocatul său după ce verdictul este anunțat și schițează scurt un gest de încuviințare din cap în momentul în care judecătorul anunță încheierea procesului. Imediat după, fostul polițist găsit vinovat de uciderea lui George Floyd este încătușat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Derek Chauvin a fost găsit vinovat, marți, de uciderea lui George Floyd. Verdictul vine după mai multe săptămâni de tensiuni și un proces extrem de complicat. Chauvin a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare.

Sentinţa maximă pentru omor neintenţionat de gradul doi este de cel mult 40 de ani, cea pentru omor de gradul trei este de cel mult 25 de ani, iar pedeapsa pentru omor prin imprudenţă de gradul doi este de zece ani de închisoare şi/sau amendă penală de 20.000 de dolari.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri