Reacții după ce Elon Musk a cumpărat Twitter: Guvernul german ar putea renunța la cont, Medvedev îi urează noroc, Trump exultă

Data publicării:
elon musk in oglinda ecranului unui smartphone cu twitter
Elon Musk a cumpărat Twitter Foto: Profimedia Images

Guvernul german va examina dacă mai doreşte să-şi menţină prezenţa pe Twitter după ce această reţea de socializare a fost preluată de Elon Musk, căruia fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev i-a urat vineri noroc în lupta împotriva „dictaturii ideologice” pe social media. În același timp, fostul preşedinte american Donald Trump, al cărui cont pe Twitter fusese blocat, a salutat vineri faptul că Twitter „a intrat pe mâini bune”, relatează Agerpres.

Elon Musk a semnalat că vrea să ridice anumite restricții referitoare la conţinuturile publicate pe reţeaua socială, însă fără a o transforma într-un spaţiu de manifestare a urii şi diviziunilor.

Berlinul „monitorizează”

„Vom monitoriza în săptămânile şi lunile următoare posibilele schimbări pe platformă şi vom trage propriile concluzii”, a spus un purtător de cuvânt al guvernului german, precizând că această declaraţie nu este menită să fie o ameninţare. Dar „aceste concluzii ar putea fi răspunsul la întrebarea dacă mai dorim sau nu să avem o prezenţă pe platformă”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Medvedev îi cere lui Musk să renunțe la „afacerea Starlink în Ucraina”

În acest timp, într-o postare pe Twitter, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev - un personaj tot mai radicalizat de când Putin a declanșat invazia în Ucraina - i-a urat miliardarului Elon Musk noroc în lupta sa cu „partizanatul politic şi dictatura ideologică”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În acelaşi mesaj, fostul preşedinte, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, i-a cerut noului șef al Twitter să renunțe la „afacerea cu (sateliţi) Starlink în Ucraina”, reţeaua prin care Elon Musk a ajutat Ucraina să menţină operaţionale internetul şi comunicaţiile în perioada scursă de la declanşarea agresiunii militare ruse.

Musk şi Medvedev au avut cu o săptămână în urmă un scurt dialog pe Twitter, mult comentat apoi, după ce fostul preşedinte rus a ironizat demisia premierului britanic Liz Truss. Magnatul american a calificat „destul de bun” mesajul de trolling al lui Medvedev şi l-a întrebat pe acesta „cum merg lucrurile la Bahmut”, un oraş din estul Ucrainei pe care armata rusă se chinuie fără succes să-l cucerească. „Ne vedem la Moscova de Ziua Victoriei”, i-a răspuns oficialul rus.

Elon Musk a pledat recent pentru negocieri de pace în Ucraina, el schiţând şi un plan pe principiul pace contra teritorii, idee salutată de Moscova, dar care a indignat Kievul.

Trump: „Twitter e acum pe mâini bune”

În ceea ce-l privește pe fostul președinte american Donald Trump, el are contul pe Twitter blocat permanent din ianuarie 2021. Fosta conducere Twiiter a invocat riscurile „incitării la violenţă” din partea preşedintelui american, la două zile după ce protestul susţinătorilor săi a degenerat în violenţe, iar clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt. Mulți se tem acum că Elon Musk îi va acorda din nou acces pe Twitter lui Donald Trump, fostul președinte fiind un utilizator fervent al platformei, care de multe ori l-a ajutat să-și răspândească ideile controverate.

„Twitter este acum pe mâini bune şi nu va mai fi condus de nebunii stângii radicale care ne detestă cu adevărat ţara”, a declarat Donald Trump pe propria sa reţea, Truth Social, lansată după ce i-a fost interzis accesul la Twitter. Miliardarul republican nu a spus însă dacă intenţionează să se întoarcă pe platformă, însă Elon Musk, noul patron al reţelei sociale, a sugerat în urmă cu câteva luni posibilitatea revenirii lui Donald Trump pe Twitter, ceva ce ar avea efectul unei explozii, notează AFP, preluată de Agerpres.

Prin contul său @realDonaldTrump, fostul preşedinte american se adresa direct celor 88 de milioane de abonaţi ai săi, stârnind în mod regulat controverse aprinse. Cu toate acestea, Donald Trump spune că reţeaua sa Truth Social funcţionează „mai bine” decât Twitter, despre care, la fel ca Elon Musk, spune că trebuie să scape „de toate conturile false şi de roboţii care i-au făcut atât de mult rău”.

„.ADOR ADEVĂRUL”, a adăugat, scris chiar așa, cu litere mari, fostul președinte american.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri