Rishi Sunak își demite ministrul de Interne în urma unor declaraţii controversate despre manifestaţiile propalestiniene

Data publicării:
suella braverman imbracata in rosu cu o valijoara in mana
Premierul britanic Rishi Sunak a demis-o luni de funcție pe Suella Braverman, ministrul de Interne.. Foto: Profimedia

Premierul britanic Rishi Sunak a demis-o luni de funcție pe Suella Braverman, ministrul de Interne, potrivit unei surse guvernamentale citate de Reuters, după ce aceasta a criticat modul în care poliția britanică a gestionat un marș propalestinian, relatează News.ro.

Sunak a demis-o pe Braverman în urma presiunilor unor deputați din opoziție și ale unor membri ai Partidului Conservator.

Ministrul britanic de Externe James Cleverly urmează să o înlocuiască în funcție, potrivit The Sun.

Braverman l-a sfidat săptămâna trecută pe Sunak într-un articol în care acuza poliția de „standarde duble” în gestionarea protestelor.

Partidul Laburist, aflat în opoziție, o acuză că a „inflamat” astfel tensiunile la o manifestație propalestiniană, sâmbătă.

Peste 140 de persoane au fost aresate în urma ciocnirilor între contramanifestanți de extremă dreaptă și poliție, care a încercat să-i țină la distanță de aproximativ 300.000 de manifestanți propalestinieni.

Sunak urmează să facă mai multe schimbări în Guvern, în condițiile în care a lăsat să se înțeleagă că nu este mulțumit de performanță unora dintre membrii echipei sale.

Prezența fostului premier David Cameron la Downing Street, alimentează speculațiile cu privire la o revenire a acestuia în Guvern.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri