Român din Madrid: Sunt multe tragedii din cauza virusului. Oamenii părăsesc casele cu simptome și se întorc într-o urnă

Data publicării:
Coronavirus crisis in Spain
FOTO: Agerpres

Numărul deceselor din Spania a crescut cu peste 20% în ultimele 24 de ore, ajungând la 767. În prezent, în țară sunt înregistrate un total de 17.147 de cazuri de COVID-19. Țara se confruntă cu o epidemie care se răspândește într-un ritm rapid. În ultimele două zile, în două aziluri de bătrâni din Madrid au fost înregistrate 60 de decese din cauza coronavirusului.

"În 29 ianuarie, Spania avea un singur caz, se vehiculau glume, iar în doua luni avem 18.000 de cazuri diagnosticate. Vestea buna este că s-au vindecat peste 1200 persoane, dar procentele sunt ridicate privind infectarea. Spania a intervenit puternic, dar cam târziu, abia în 16 martie, când s-au luat măsuri drastice privind circulația liberă pe străzi. 

În 24 de ore s-au aplicat 811 sancțiuni pentru care sunt prevăzute amenzi între  300 și 6000 de euro și au avut loc patru arestări", a povestit la Digi24 un român stabilit la Madrid.

Potrivit acestuia, încă sunt oameni care nu conștientizează gravitatea acestei situații.

În ultimele două zile, în două aziluri de bătrâni din Madrid au fost înregistrate 60 de decese din cauza coronavirusului, a adăugat acesta.

Bărbatul a povestit despre cât de dramatică este situația în Spania: O persoană care poate fi bunica, mama sau orice rudă apropiată, când e contactată cu acest virus, este izolată. Nici nu ne putem lua rămas-bun, sunt tragedii în Spania legate de acest virus. Părăsesc domiciliile cu simptomele acestei boli și se întorc acasă într-o urnă, nu există posibilitatea de a se despărți unii de alții, de a vorbi, de a se vedea. Sunt tragedii care se întâmplă".

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri