Rusia a reluat atacurile asupra asupra sistemului energetic din Ucraina. Ce tactică folosesc acum rușii față de anul trecut

Data actualizării: Data publicării:
Dronă kamikaze lovește un depozit de carburanți
Dronă kamikaze lovește un depozit de carburanți, imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Rusia a reluat atacurile asupra sistemului energetic ucrainean cu scopul de a afecta și degrada capacitatea industrială a Ucrainei. În ciuda acestor atacuri, majoritatea realizate cu drone kamikaze, sistemul energetic ucrainean rămâne „stabil”, conform serviciilor militare de informații britanice.

„Pe parcursul lunii februarie 2024, Rusia a desfășurat o campanie de atacuri asupra infrastructurii ucrainene, inclusiv cea energetică, desfășurată cu drone kamikaze. În ciuda faptului că apărarea antiaeriană ucraineană a combătut acest drone, bombardamentele au afectat cel mai probabil centralele și stațiile electrice”, se arată într-o analiză publicată luni pe contul de X/Twitter al serviciilor militare de informații ale Marii Britanii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cele mai afectate regiuni din Ucraina au fost Donețk, Dnipru și Liov.

De asemenea, serviciile militare de informații al UK au mai notat că atacurile ruse asupra sistemului energetic ucrainean au constat dintr-o combinație de drone kamikaze, rachete sol-sol și rachete de tip Katiușa. Comparativ, în perioada 2022-2023, rușii au bombardat infrastructura energetică a Ucrainei cu rachete cu rază lungă lansate de avioane strategice.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri