Rusia declară mișcarea LGBTQ+ „extremistă” și vrea să o interzică

Data publicării:
Warsaw Equality Parade in Poland - 25 Jun 2022
Rusia susține că își apără astfel copiii în faţa comportamentelor „deviante”. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Ministerul rus al Justiţiei a anunţat vineri că a cerut interdicţia pentru „extremism” a „mişcării sociale internaţionale LGBTQ+” şi a precizat că este programată o audiere în acest sens începând cu 30 noiembrie, la Curtea Supremă a Rusiei, informează AFP, preluată de Agerpres.

Comunicatul scurt al ministerului nu precizează dacă este vizată la modul general mişcarea LGBTQ+ sau dacă este vizată una sau mai multe organizaţii ale comunității.

„Ministerul Justiţiei a depus o cerere administrativă la Curtea Supremă (...) pentru a clasa drept extremistă mişcarea socială internaţională LGBT şi a interzice activităţile sale pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a anunţat el.

Rusia, care se erijează în apărător al moralităţii în faţa Occidentului decadent, îşi înmulţeşte măsurile conservatoare ce vizează comunităţile LGBTQ+, afirmând că apără astfel copiii în faţa comportamentelor considerate deviante.

Pentru apărătorii drepturilor omului, Vladimir Putin şi regimul său duc o politică homofobă şi transfobă.

„Puterea rusă uită încă o dată că membrii comunităţii LGBTQ+ sunt oameni, cetăţeni ai acestei ţări la fel ca alţii. Şi acum ei nu vor doar să ne facă să dispărem din spaţiul public, ci vor să ne şi interzică în calitate de grup social”, a reacţionat Dilia Gafurova, directoarea fondului „Sfera”, o asociaţie pentru apărarea drepturilor LGBTQ+ în Rusia.

„Aceasta este o măsură tipică a regimurilor represive şi nedemocratice: persecutarea celor mai vulnerabili”, a continuat ea, promiţând să lupte pentru drepturile LGBT+ în Rusia.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri