Rusia duce lipsă de soldați profesioniști și își trimite mercenarii pe frontul de luptă din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Mercenari Wagner în Ucraina
Rusia se bazează tot mai mult pe luptătorii companiei militare private Grupul Wagner pentru a îndeplini sarcini pe linia frontului în loc să ia parte la operațiuni speciale, așa cum o făceau până acum. Foto: Profimedia Images

Rusia a trimis mercenari pe linia frontului din Ucraina, un semn clar că duce lipsă de infanteriști din armata regulată, a scris vineri Ministerul britanic al Apărării, potrivit Reuters, în timp ce Kievul își intensifică ofensiva din sudul țării prin care încearcă să elibereze regiunea Herson de sub ocupația rusă.

Rusia se bazează tot mai mult pe luptătorii companiei militare private Grupul Wagner pentru a îndeplini sarcini pe linia frontului în loc să ia parte la operațiuni speciale, așa cum o făceau până acum, ceea ce arată presiunea sub care se află armată rusă în războiul prelungit din Ucraina.

Ministerul britanic estimează că mercenarii Wagner nu vor putea umple golurile din armata rusă și este puțin probabil ca aceștia să poată schimba soarta invaziei rusești.

„Este o schimbare semnificativă față de felul în care a fost întrebuințat grupul începând din 2015, atunci când se ocupa de misiuni diferite de activitatea militară fățișă și la scară largă a Rusiei”, au scris britanicii pe Twitter.

Mercenari Wagner Ucraina
Ministerul britanic estimează că mercenarii Wagner nu vor putea umple golurile din armata rusă și este puțin probabil ca aceștia să poată schimba soarta invaziei rusești. Foto: Profimedia Images

Oficialii de la Kiev au spus miercuri că au observat o „redistribuire masivă” a forțelor ruse în sudul Ucrainei acolo unde oficialii britanici cred că Armata 49, staționată la vest de râul Nipru, se găsește într-o poziție vulnerabilă.

Orașul Herson este esențial pentru aprovizionarea Crimeei anexate și a devenit practic izolat de restul teritoriilor ocupate de Rusia după ce ucrainenii au distrus parțial podurile care facilitează transportul rutier și feroviar peste râul Nipru, au spus joi serviciile britanice de informații.

Armata ucraineană a folosit sistemele de lansare a rachetelor cu rază lungă de acțiune livrate de statele occidentale, inclusiv sisteme americane HIMARS, pentru a-i împiedica pe soldații ruși să își consolideze pozițiile la vest de Nipru.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri