Un fost comandant șef al forțelor terestre ale Rusiei a murit subit. Generalul lucra pentru cel mai mare producător de tancuri din lume

Data actualizării: Data publicării:
Generalul Alexei Maslov
Alexei Maslov a fost comandantul șef al forțelor terestre ruse în perioada 2004-2008. Acesta a murit de ziua de Crăciun la un spital militar din Moscova. Foto: Profimedia Images

Un fost general din armata rusă care avea legături strânse cu Ucraina a murit „subit” la vârsta de 69 de ani, potrivit fabricii de tancuri unde lucra, informează The Telegraph.

Uralvagonzavod, cel mai mare producător de tancuri din lume, unde generalul Alexei Maslov lucra ca reprezentant internațional de vânzări, nu a specificat niciun alt detaliu despre moartea sa.

Maslov a fost comandantul șef al forțelor terestre ruse în perioada 2004-2008. Acesta a murit de ziua de Crăciun la un spital militar din Moscova, a anunțat compania.

Fostul comandant șef, care își are originile într-o regiune a Rusiei de la granița cu Ucraina, avea legături strânse cu țara pe care Rusia a invadat-o în luna februarie.

Putin receives top officers on occasion of their promotion
Alexei Maslov (al treilea din stânga), întâmpinat la Moscova de Putin împreună cu alți generali de top din armata rusă. Foto: Profimedia Images

Cariera lui Maslov a început în perioada sovietică în Ucraina, studiile militare făcându-le la Harkov. Mai târziu a fost detașat în munții Carpați în apropiere de granița cu România.

După cei patru la conducerea forțelor terestre, Maslov a fost desemnat adjunctul lui Dmitri Rogojin, pe vremea aceea, trimisul Rusiei pe lângă NATO la Bruxelles.

Moartea subită a lui Maslov a avut loc imediat după o altă moarte neașteptată: Alexander Buzakov, oficial al marinei ruse în vârstă de 65 de ani care conducea un important șantier naval specializat în construcția de submarine, a murit sâmbătă.

Nici în acel caz compania pentru care lucra nu a oferit niciun detaliu despre moartea oficialului lor, spunând doar că aceasta a fost „subită, prematură și tragică”.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri