Șeful unui șantier naval rusesc unde se construiesc submarine militare a murit subit

Data publicării:
Alexander Buzakov, alături de Vladimir Putin și Serghei Șoigu
Alexander Buzakov (s), fostul șef al șantierului naval unde se construiesc submarine, alături de Vladimir Putin și Serghei Șoigu. Imagine de arhivă. Foto: Profimedia Images

Directorul general al unui important şantier naval rusesc specializat în construcţia de submarine non-nucleare a murit subit sâmbătă, după 11 ani de activitate, informează Reuters.

Şantierele Navale ale Amiralităţii, cu sediul în portul vestic Sankt Petersburg, a anunţat într-un comunicat decesul lui Alexander Buzakov, fără a preciza detalii suplimentare. Buzakov ocupa postul din august 2012, informează Agerpres.

Potrivit comunicatului, publicat pe site-ul societăţii, principala sa realizare a fost menţinerea şi consolidarea portofoliului de comenzi al şantierului naval pentru submarine moderne nenucleare, nave de suprafaţă şi vehicule de mare adâncime.

Conform TASS, şantierul naval construieşte submarine îmbunătăţite cu propulsie diesel din clasa Kilo, capabile să lanseze rachete de croazieră Kalibr.

În aprilie, Moscova a declarat că a folosit un submarin diesel în Marea Neagră pentru a lovi obiective militare ucrainene cu rachete Kalibr.

Şantierul naval a informat că Buzakov a absolvit în 1980 şi avea peste 40 de ani de experienţă, ceea ce indică faptul că avea în jur de 60 de ani când a murit. Sankt Petersburg este oraşul natal al preşedintelui Vladimir Putin.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri