Video Salvat de vesta antiglonț. Un soldat ucrainean supraviețuiește miraculos după ce e împușcat de la mică distanță de ruși, într-o tranșee

Data publicării:
ezgif.com-resize (8)-min
Lupte în tranșee între militarii ruși și ucraineni. Captură gif: Twitter/Ukraine Combat Archive

Armata rusă a publicat o înregistrare video, filmată de o dronă, care prezintă o luptă extrem de dură purtată în tranșee, între militarii ucraineni și cei ruși, într-o zonă neprecizată de pe frontul din Ucraina. Din imagini se observă cum militarii ruși și cei ucraineni trag unii în alții de la câțiva metri distanță. Un militar ucrainean reușește să se retragă la camarazii săi după ce e împușcat și, aparent, salvat de vesta sa antiglonț.

În clipul video - care are o durată de circa un minut - se observă o grupă de militari ruși care înaintează în tranșee. Un militar ucrainean începe să tragă cu mitraliera deasupra tranșeii, aparent fără să realizeze că rușii se află la câțiva metri de el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La un moment dat, un rus trage câteva gloanțe în ucrainean, care, deși atins, reușește să se retragă spre camarazii săi, cel mai probabil salvat de vesta antiglonț. De asemenea, rusul aflat în fruntea grupei de asalt pare și el atins de gloanțele ucrainenilor, însă imaginea e brusc tăiată.

Kievul a afirmat luni că a recucerit săptămâna trecută peste 16 kilometri pătrați de la forţele ruse în estul şi sudul Ucrainei, la aproape două luni de la începerea contraofensivei destinate să alunge trupele Moscovei din Ucraina. De cealaltă parte, forţele ruse au revendicat în ultimele zile „un avans uşor” în zona de nord-est a frontului.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri