Scandal diplomatic. Ambasadorul României, convocat la MAE ungar, după incidentele de la Cimitirul din Valea Uzului

Data actualizării: Data publicării:
urcat pe cruce
Crucea de piatră instalată la Valea Uzului

Ministerul de Externe de la Budapesta l-a convocat, vineri, pe ambasadorul României în Ungaria pentru a da explicații privind incidentele de joi de la Cimitirul militar din Valea Uzului, transmite corespondentul Digi24 Balazs Barabas.

Vicepremierul Zsolt Semjen a scris, joi seara, pe Facebook: „Dacă politica românească nu a vrut să împiedice această barbarie, atunci e un scandal moral, iar dacă nu a putut, atunci e un faliment administrativ”.
 
 Anterior, MAE de la Budapesta anunțase că a înaintat Guvernului României o notă de protest. Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, l-a contactat telefonic pe omologul său român, Teodor Meleșcanu și a cerut, referitor la manifestările de joi din Valea Uzului, ca partea română să nu dea curs „provocărilor” și să ia toate măsurile pentru evitarea violențelor. „Toată lumea are dreptul să își comemoreze eroii, dar acest lucru nu se poate întâmpla contra legii și prin lezarea sentimentelor altora”, se afirmă în comunicatul MAE ungar în care este citat șeful diplomației de la Budapesta.
 
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri