"Scutește-ne de rugăciunile tale". Val de furie împotriva senatorului de Texas după masacrul de la mall

Data actualizării: Data publicării:
O cruce este amplasată la mall-ul din Allen, Texas, pe 7 mai 2023, unde un bărbat înarmat a ucis 8 oameni.
Un bărbat înarmat a ucis 8 persoane într-un mall din localitatea Allen, din Texas. Foto: Profimedia Images

Comentariul senatorului de Texas Ted Cruz, care a scris că "se roagă" pentru familiile celor opt morți de la atacul armat de la un mall din localitatea Allen, a stârnit un val de furie în SUA, politicianul care este un susținător al dreptului de port-armă fiind îndemnat să îi "scutească de rugăciuni" pe oameni și să voteze legile de limitare a accesului la arme de foc, scrie The Guardian.

La scurt timp după atacul soldat cu moartea a opt persoane și a atacatorului, care a fost împușcat de polițiști, senatorul Ted Cruz a exprimat pe Twitter regretele sale și ale soției sale:

"Heidi și cu mine ne rugăm pentru familiile victimelor oribilului atac armat de la un mall din Allen, Texas. Ne rugăm și pentru comunitatea din comitatul Collin care este în stare de șoc din cauza acestei tragedii", a scris acesta.

Însă reacțiile față de senatorul care este un cunoscut susținător al dreptului de a purta arme a fost contrat dur, pe rețeaua de socializare.

"Tu l-ai ajutat (pe atacator n.r.) să obțină arme, muniție, echipament tactic. A făcut exact ce îți dorești tu. Scutește-ne de rugăciunile tale", i-a replicat Shannon Watts, fondatoarea unui grup pentru control al accesului la armament.

Ted Cruz a fost contrat și de actorul George Takei, cunoscut pentru rolul său din seria originală Star Trek.

"Extremiși ai portului de arme ca tine trebuie aruncați la coșul de gunoi al istoriei", i-a scris acesta.

Senatorul republican Ted Cruz a primit peste 442.000 de dolari de la organizații care sprijină accesul la arme, scriu platformele Axios și Open Secrets.

Acesta l-a sprijinit și pe guvernatorul statului Texax, republicanul Greg Abbott, care în 2021 a semnat o lege care permite cetățenilor din acest stat să cumpere arme de foc fără să aibă nevoie de permis sau antrenament.

Ted Cruz este acuzat și că folosește un limbaj șablon de fiecare dată când are loc un atac armat în SUA. Aceeași sintagmă privind "gândurile și rugăciunile noastre" a fost folosită la atacul din Uvalde, soldat cu moartea a 19 copii, dar și la atacul din El Paso, soldat cu 23 de morți.

Potrivit NBC News și CNN, autorul atacului de la mall este Mauricio Garcia, un bărbat de 33 de ani care avea simpatii neo-naziste.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri