Secretarul trezoreriei SUA, mesaj pentru Rusia înaintea G20: Încheierea războiului, singurul lucru bun pentru economia globală

Data publicării:
Janet Yellen
Secretarul Trezoreriei SUA a transmis un mesaj Rusiei înaintea Summitului G20. Foto: Profimedia Images

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a făcut presiuni asupra Rusiei, luni, chiar înainte de începerea summitul G20 din Indonezia. Ea a declarat că cea mai bună modalitate de a pune capăt problemelor economice globale este oprirea războiului din Ucraina, informează Barrons.com.

Într-un mesaj adersat aparent Rusiei, Yellen a declarat luni, 14 noimebrie, că încetarea războiului din Ucraina este cea mai bună modalitate de a aborda problemele economiei globale.

"Încetarea războiului dus de Rusia constituie un imperativ moral şi pur şi simplu cel mai bun lucru de făcut pentru economia globală", a declarat Janet Yellen jurnaliştilor, în marja întrevederii cu omologul său francez Bruno Le Maire.

Oficial, invazia Ucrainei nu se află pe agenda clubului celor 20 mari economii ai cărui lideri se reunesc marţi şi miercuri pe insula indoneziană Bali.

Moscova a cerut chiar ca discuțiile să se concentreze mai degrabă pe problemele economice şi financiare decât pe probleme politice şi de securitate, deși războiul lansat în urmă cu 9 luni de Rusia are repercusiuni economice grave.

Totodată, Indonezia, gazda Summitului G20 a cerut negocieri de pace, dar a evitat să condamne direct Moscova.

Pe data de 19 noimebrie expiră acordul existent care permite exporturile de cereale ucrainene și pe care Vladimir Putin ar trebui să anunțe că îl prelungește.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri