Șeful poliției din Haiti susține că asasinarea președintelui Moïse a fost plănuită în Republica Dominicană

Data publicării:
Un soldat stă în fața reședinței private unde a fost asasinat Jovenel Moise
Un soldat stă în fața reședinței private unde a fost asasinat Jovenel Moise. Foto: Profimedia Images

Asasinarea președintelui haitian, Jovenel Moïse, ar fi fost plănuită în Republica Dominicană, conform spuselor șefului poliției din Haiti.

Într-o fotografie devenită virală pe reţelele sociale în Haiti, pot fi văzuţi doi suspecţi deja reţinuţi de poliţia haitiană şi fostul senator Joel John Joseph, dat în urmărire, participând împreună la o reuniune.

Potrivit directorului general al poliţiei naţionale, Léon Charles, persoanele fotografiate planificau asasinarea preşedintelui Jovenel Moïse în Republica Dominicană.

„Ei s-au adunat într-un hotel din Santo Domingo. În jurul mesei se află autorii intelectuali, un grup tehnic de recrutare şi un grup de finanţare”, a declarat Léon Charles presei.

„Unii din fotografie au fost deja reţinuţi. Este cazul dr. Christian Emmanuel Sanon şi a lui James Solages. Cel din urmă a asigurat coordonarea cu firma de securitate venezueleană CTU, cu sediul la Miami”, a adăugat el.

„Responsabilul firmei, Antonio Emmanuel Intriago Valera, se află în fotografie. El a intrat de mai multe ori în Haiti pentru a plănui asasinatul. Se află în fotografie şi responsabilul companiei Worldwide Capital Lending Group, Walter Veintemilla. Suntem pe cale să cercetăm această companie care ar fi adunat fonduri pentru a finanţa executarea actului criminal”, a mai explicat Léon Charles.

„A existat un grup de patru mercenari care erau deja prezenţi în ţară. Ceilalţi au intrat pe 6 iunie. Ei au trecut prin Republica Dominicană. Am urmărit cartea de credit care a fost utilizată pentru a cumpăra biletele de avion”, a spus şeful poliţiei.

Până acum, trei columbieni, posibil implicați în asasinat, au fost ucişi şi alţi 18 au fost reţinuţi de poliţie.

„Sunt foşti militari ai forţelor speciale din Columbia. Sunt experţi, criminali. Este vorba despre o operaţiune bine planificată”, a mai spus şeful poliţiei.

El a afirmat, de asemenea, că patru responsabili de securitatea preşedintelui asasinat au fost plasaţi în izolare şi 24 de agenţi sunt afectaţi de alte măsuri.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri