Şeful spionajului rus a discutat cu oficialii din Coreea de Nord despre „comploturile tot mai numeroase ale forţelor ostile”

Data actualizării: Data publicării:
Russian President Putin Chairs Meeting with Security Council
Şeful Serviciului rus de Informaţii Externe (SVR), Serghei Narîşkin, a vizitat Phenianul la începutul acestei săptămâni pentru a discuta despre cooperarea în domeniul securităţii. Foto: Profimedia Images

Şeful Serviciului rus de Informaţii Externe (SVR), Serghei Narîşkin, a vizitat Phenianul la începutul acestei săptămâni pentru a discuta despre cooperarea în domeniul securităţii, a transmis joi agenţia nord-coreeană de presă KCNA, la câteva săptămâni după ce Seulul a acuzat nordul că a expediat mii de containere cu arme la Moscova pentru a sprijini invadarea Ucrainei, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Serghei Narîşkin s-a întâlnit cu ministrul nord-coreean al securităţii statului, Ri Chang Dae, în cursul vizitei sale care a avut loc de luni până miercuri.

Cei doi responsabili au discutat despre consolidarea cooperării „pentru a face faţă spionajului şi comploturilor tot mai numeroase ale forţelor ostile”, a raportat KCNA.

„Cele două părţi au ajuns la un consens deplin asupra problemelor restante în timpul celor două întrevederi care s-au desfăşurat într-o atmosferă de camaraderie şi prietenie”, potrivit aceleiaşi surse.

Rusia şi Coreea de Nord sunt ambele supuse sancţiunilor internaţionale: Moscova pentru invadarea Ucrainei şi Phenianul pentru testele sale de arme nucleare.

În septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au ţinut un summit în Orientul Îndepărtat rus, în cursul căruia Kim a declarat că legăturile cu Moscova sunt „prioritatea numărul unu” a ţării sale.

Ulterior, Statele Unite au afirmat că Phenianul a început să furnizeze arme Moscovei.

La începutul lui martie, Seulul a declarat că Coreea de Nord a expediat în Rusia aproximativ 7.000 de containere cu arme pentru războiul său împotriva Ucrainei de la începutul transferurilor în iulie.

Phenianul încearcă să obţină în schimb o serie de ajutoare militare, cum ar fi tehnologia legată de sateliţi şi modernizarea echipamentului său militar care datează din epoca sovietică, potrivit Washingtonului.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri