„Singura consolare este că nu au suferit zile întregi”, spune un explorator care a pierdut doi prieteni în implozia de pe Titan

Data publicării:
Submersibilul Titan navighează în nordul Oceanului Atlantic la o dată necunoscută.
Submersibilul Titan navighează în nordul Oceanului Atlantic la o dată necunoscută. Foto: Profimedia Images

Expertul în căutări subacvatice David Mearns spune că „singura consolare” în tragedia imploziei submersibilului Titan este că cei 5 oameni aflați la bord nu au suferit „zile întregi, relatează BBC. Submersibilul a făcut implozie în apropiere de epava Titanicului.

Prietenii lui Mearns, exploratorii Hamish Harding și Paul-Henry Nargeolet, se numără printre cei cinci oameni aflați în submersibilul care a suferit o „implozie catastrofală” în timp ce se îndrepta spre epava Titanicului.

„Asemenea vești sunt ca o lovitură în stomac, mai ales când e vorba despre un prieten. Pentru mine e o lovitură dublă. Și să auzi că un tată și fiul său făceau această expediție de Ziua Tatălui e îngrozitor”, a spus el.

„Ce am aflat azi, despre fragmentele descoperite pe fundul mării, confirmă temerile pe care mulți le-am avut chiar de la început. Singura consolare este că nu au suferit zile întregi”, a spus expertul.

Compania OceanGate, care opera expedițiile pe submersibilul Titan la epava Titanicului, a anunțat moartea celor 5 persoane aflate la bordul submersibilului, după ce fragmente din epava acestuia au fost descoperite pe fundul mării, la 3.800 de metri adâncime.

„Credem, acum, că CEO-ul nostru, Stockton Rush, Shahzada Dawood și fiul lui, Suleman Dawood, Hamish Harding și Paul-Henri Nargeolet au fost pierduți, din nefericire. Acești oameni au fost adevărați exploratori care au avut în comun un spirit al aventurii special și o pasiune profundă pentru explorare și pentru protejarea oceanelor lumii. Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și alături de fiecare membru al familiilor lor în această perioadă tragică”, a spus compania.

Garda de Coastă a SUA a anunțat în această seară că echipajele care au participat la operațiunea de salvare au descoperit „cinci părți diferite din rămășițe” care i-au ajutat să identifice epava submersibilului Titan.

Prima piesă găsită a fost un con din „botul” submarinului, localizat chiar lângă camera de presiune. Ulterior, a fost găsit un „câmp vast de rămășițe”.

„Acesta a fost primul indiciu că a avut loc un eveniment catastrofal”, a precizat un oficial al Gărzii de Coastă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri