UPDATE Spaţiul aerian elveţian a fost redeschis

Data actualizării: Data publicării:
Avion în zbor, văzut de jos.
Avion în zbor. Foto: GettyImages

UPDATE. Spaţiul aerian elveţian a fost redeschis, a anunţat miercuri Skyguide, compania responsabilă de controlul traficului aerian în ţara alpină, după o închidere totală a întregului trafic din cauza unei defecţiuni informatice care a durat mai multe ore.

''Problema tehnică de la Skyguide a fost rezolvată, iar închiderea spaţiului aerian a fost ridicată la ora 08:30 (06:30 GMT). Spaţiul aerian elveţian a fost redeschis, iar operaţiunile de zbor deasupra Elveţiei şi pe aeroporturile din Geneva şi Zurich au fost reluate'', a scris Skyguide într-un tweet, fără a preciza originea avariei.

Spaţiul aerian elveţian este închis până la noi ordine din cauza unei defecţiuni informatice, a anunţat miercuri serviciul de control al traficului aerian Skyguide într-un comunicat, fără a preciza cauza defecţiunii.

''O defecţiune tehnică a avut loc la Skyguide, serviciul elveţian de control al traficului aerian, la primele ore ale acestei dimineţi, motiv pentru care spaţiul aerian elveţian a fost închis traficului din motive de siguranţă", se arată în comunicatul Skyguide, citat de AFP și Agerpres.

Compania nu a oferit nicio explicaţie cu privire la motivele avariei, precizând doar că "această închidere a spaţiului aerian se aplică până la noi ordine" şi subliniind că societatea "regretă acest incident şi consecinţele sale pentru clienţii, partenerii şi pasagerii săi de pe aeroporturile din Geneva şi Zurich şi că lucrează intens pentru a găsi o soluţie".

Potrivit agenţiei ATS-Keystone, zborurile internaţionale către Elveţia au fost redirecţionate către aeroportul din Milano, în nordul Italiei.

Site-ul aeroportului din Zurich arată că zborul UA134 al United Airlines de la New York a fost deviat spre aeroportul din Frankfurt, în vestul Germaniei, în timp ce zborul SQ346 al Singapore Airlines din oraşul-stat a fost deviat spre sudul Germaniei şi aeroportul din Munchen.

Zurich este cel mai mare aeroport din Elveţia, cu peste 10,2 milioane de pasageri care s-au îmbarcat sau au tranzitat terminalele sale în 2021. Odată cu ridicarea treptată a restricţiilor sanitare, traficul a crescut brusc începând cu luna martie, apropiindu-se lună de lună de nivelurile anterioare pandemiei.

Traficul pe acest aeroport a crescut la 1,3 milioane de pasageri în martie, apoi la peste 1,8 milioane în aprilie şi la peste 1,9 milioane în mai. De asemenea, a crescut numărul de destinaţii deservite la 191 pentru perioada de vară, odată cu redresarea turismului.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri