Spectatoarea care a provocat carambolul de proporții la Turul Franței a fost arestată

Data actualizării: Data publicării:
ciclisti
Mai mulți cicliști de la Turul Franței au căzut și s-au rănit într-un carambol provocat de o spectatoare de pe marginea drumului.

Spectatoarea care a provocat unul dintre cele mai mari caramboluri din istoria Turului Franței, sâmbătă, în prima etapă a "Marii Bucle", a fost arestată, scrie Reuters, citând o sursă apropiată investigației. Imediat după dezastrul provocat, femeia a plecat de la locul faptei iar polițiștii au fost nevoiți să ceară informații pe rețelele sociale pentru a o găsi.

Femeia în vârstă de 30 de ani care a provocat un întreg carambol în timpul competiției de sâmbătă se află acum în custodia poliției din Landerneau, Britanny, în nord-vestul Franței, unde au avut loc primele patru etape din Turul Franței, potrivit Mediafax.

Spectatoarea este acuzată că a provocat involuntar răni mai multor persoane, punându-le viața în pericol, după ce unul dintre cicliști s-a lovit de pancarta pe care femeia o ținea pe marginea drumului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Polițiștii au căutat-o pe femeie încă de sâmbătă, apelând chiar și la postări pe rețelele sociale pentru a o găsi, după ce aceasta a fugit de la locul faptei imediat după dezastrul provocat.

Duminică, jandarmeria Finestere a anunțat deschiderea unei anchete judiciare pentru „vătămări involuntare” în cazul spectatoarei.

Prima mare căzătură colectivă s-a produs cu aproximativ 45 de km înainte de linia de sosire a primei etape a Turului ciclist al Franţei, sâmbătă, la Landerneau, când ciclistul echipei Jumbo, germanul Tony Martin, plasat în primele rânduri ale plutonului, a lovit pancarta unei spectatoare aflată pe şosea. El a antrenat în cădere numeroşi cicliști, generându-se o imensă confuzie, cu sportivi la pământ, printre care au fost și răniți.

 

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri