Statele Unite, noul epicentru al pandemiei de coronavirus, bilanț înspăimântător - aproape 20.000 de cazuri pe zi în ultimele trei zile

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump, președintele Statelor Unite
Foto: GettyImages

Statele Unite au devenit, în ultima săptămână, epicentrul pandemiei de coronavirus, înregistrând, în acest moment, peste 160.000 de cazuri confirmate de infectare și peste 3000 de decese, scrie CNN.

Numărul total de cazuri vin din toate cele 50 de state și Washington DC, dar și din celelalte teritorii ale SUA și cetățeni repatriați din alte țări. Până acum, Hawaii și Wyoming sunt singurele state care nu au raportat niciun deces din cauza COVID-19. În ultimele zile, numărul de cazuri noi zilnice s-a situat între 13.000 și 20.000. 

Pandemia de coronavirus ar putea ucide între 100.000 și 200.000 de americani, a avertizat duminică dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase. Expertul guvernamental, unul dintre membrii importanți ei echipei președintelui Donald Trump care se ocupă de criza legată de Covid-19, a declarat la CNN că milioane de americani vor fi infectați cu noul coronavirus. „Nu vreau să spun că se va întâmpla chiar așa, lucrurile sunt într-o continuă dinamică și te poți înșela foarte ușor”, a adăugat dr. Fauci.

Citiți și: Coronavirus. Bill Gates cere ca SUA să oprească complet funcționarea socială și economică pentru ca țara să se salveze de dezastru

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri