„Stop Toxic Twitter”. Activiștii pun presiune pe companii să-și retragă reclamele de pe platformă după deblocarea contului lui Trump

Data publicării:
imagine cu contul lui Donald Trump de pe Twitter pe ecranul unui telefon
Elon Musk i-a reactivat contul de Twitter al lui Donald Trump. Foto: Profimedia Images

O coaliție de organizații de activiști pentru drepturi civile au cerut, luni, companiilor care fac reclamă pe Twitter să-și retragă conținutul de pe platformă după ce Elon Musk a permis deblocarea contului fostului președinte SUA, Donald Trump, scrie Reuters.

Organizațiile din coaliția „Stop Toxic Twitter” s-au plâns că Musk le-a promis companiilor că Twitter va merge pe o abordare calculată în ce privește deblocarea conturilor și că va stabili un consiliu de moderare a platformei. Aceste promisiuni nu au fost respectate de Elon Musk.

Angelo Carusone, președintele Media Matters, o organizație avertizor de integritate care face parte din această coaliție a spus că Musk „a mințit de la bun început”.

„În mai puțin de trei săptămâni, Musk a dat înapoi în privința tuturor promisiunilor pe care le-a făcut liderilor societății civile și companiilor”, a spus și Jessica Gonzalez, co-președintă a organizației Free Press.

Veniturile Twitter vin într-o proporție de aproximativ 90% din vânzarea de reclame digitale. În această lună, Musk începuse deja să se plângă că presiunea din partea activiștilor a provocat o scădere masivă în venituri”.

Twitter a reînceput să reactiveze conturi blocate sau suspendate de săptămâna trecută, printre care și cel al lui Donald Trump, blocat la începutul anului trecut după insurecția sângeroasă provocată de fostul președinte american.

A fost, de asemenea, reactivat contul personal al reprezentantei Marjorie Taylor-Greene, una dintre cele mai controversate parlamentare americane, o înfocată susținătoare a teoriilor conspirației și aderentă la neofascismul de tip trumpist din Partidul Republican american.

Dintre cele 100 de companii care fac cea mai mult[ publicitate pe Twitter, 51 și-au suspendat reclamele, conform unor discuții private cu reprezentanții coaliției, unor comunicate publice sau conform datelor făcute publie de firma de măsurători online Pathmatics, a declarat Carusone.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri