Sari la conținut

Steinmeier: Trump nu este ceea ce germanii îşi doreau pentru Casa Albă

Victoria miliardarului republican în alegerile prezidenţiale nu este tocmai ceea ce germanii îşi doreau, însă rezultatele scrutinului trebuie să fie acceptate de toată lumea, a spus ministrul de Externe al Germaniei. Frank-Walter Steinmeier a avertizat că politica externă americană nu va mai fi previzibilă sub conducerea lui Donald Trump, scrie News.ro.

Weekly Government Cabinet Meeting

Foto: Gulliver/ Getty Images

„Rezultatul scrutinului nu trebuie să fie subestimat. Acest rezultat este extem de diferit de ce îşi doreau oamenii din Germania. Dar desigur că vom accepta victoria. Trebuie să ne obişnuim cu ideea că politica externă americană va fi mai puţin previzibilă în viitorul apropiat”, a spus Steinmeier.

Liderul diplomaţiei germane a amintit că Donald Trump nu s-a sfiit în timpul campaniei electorale să fie extrem de critic la adresa UE şi Germaniei.

Donald Trump a promis comunităţii internaţionale în discursul de victorie că va menţine relaţiile bilaterale la un nivel ridicat cu toate statele care sunt partenere SUA.

„Ne vom înţelege cu orice naţiune care vrea să se înţeleagă cu noi. Vom avea relaţii bune. Trebuie să reluăm controlul asupra destinului ţării noastre. Vreau să transmit comunităţii internaţionale că ne vom înţelege cu toate statele lumii”, a precizat miliardarul republican.

Citiți și: Lumea în șoc după alegerea lui Donald Trump