Cine este primul bărbat condamnat la închisoare pentru că a participat la asaltul din ianuarie asupra Capitoliului

Data actualizării: Data publicării:
Manifestanții pro-Trump încercând să intre în clădirea Capitoliului.
Imagini de la asaltul asupra Capitoliului SUA, din 6 ianuarie 2021. Foto: Getty Images

Un bărbat din Florida care a participat la asaltul asupra Capitoliului a devenit primul condamnat la închisoare după violențele din 6 ianuarie, scrie BBC. Este de așteptat ca sentința sa să devină un reper pentru spețele de același timp aflate pe rolul instanțelor.

Paul Allard Hodgkins a pledat vinovat pe 5 iunie la acuzația că a intrat în clădirea Capitoliului și a obstrucționat lucrările Congresului. El a fost condamnat la opt luni de închisoare.

Procurorii au cerut un termen de 18 luni, argumentând că Hodgkins "a contribuit la o amenințare colectivă împotriva democrației".

Este de așteptat ca această condamnare să devină un reper pentru sutele de cazuri asemănătoare care vor urma să fie judecate după violențele de la Capitoliu, mai notează BBC.

Hodgkins, 38 de ani, a declarat în fața unei instanțe din Washington că a fost o "decizie prostească" să ia parte la asaltul asupra Capitoliului.

El a spus că regretă "daunele pe care le-a provocat incidentul din acea zi și felul în care a fost rănită țara pe care o iubesc".

Hodgkins, care este un macaragiu din Tampa, se numără printre cei aproximativ de oameni care au pătruns în Capitoliu pe 6 ianuarie.

FBI a arestat până acum peste 535 de oameni pentru violențele din acea zi.

Înregistrări video îl arată pe Hodgkins în sala Senatului, purtând un tricou cu Donald Trump, ochelari atârnați la gît și un steag cu Trump înfășurat în jurul umerilor.

El și-a făcut și un selfie la un moment dat, iar pe fundal apare celebrul Șaman QAnon, devenit imaginea asaltului de la Capitoliu.

Procurorii au notat că Hodgkins nu a luat parte la violențe și nu a participat la distrugeri.

Avocatul lui Hodgkins a cerut clemență pentru clientul său, spunând că orice sentință "pălește" în fața rușinii pe care o va purta pentru tot restul vieții.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri