Donald Trump, jigniri în serie: „Nebuna de Nancy Pelosi”, „penibila” șefă a programului anti-Covid

Data publicării:
President Trump Signs Executive Order On Transparency In Federal Guidance And Enforcement
FOTO: Win McNamee/Getty Images

Preşedintele american Donald Trump le-a jignit luni pe coordonatoarea executivului pentru combaterea pandemiei de COVID-19, dr. Deborah Birx, pe care a numit-o „penibilă”, și pe șefa Camerei reprezentanților, Nancy Pelosi, pe care a făcut-o „nebună”. El este nemulţumit că Deborah Birx s-a arătat prea pesimistă în legătură cu evoluția pandemiei, scrie Agerpres, preluând AFP.

Președintele american a apreciat că dr. Brix, însărcinată să coordoneze răspunsul Casei Albe faţă de pandemia de coronavirus, a adoptat un ton alarmist după ce a fost atacată de lidera opoziţiei democrate, Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor.

„Nebuna de Nancy Pelosi a spus lucruri oribile despre dr. Deborah Birx şi a atacat-o pentru că ea a fost prea pozitivă cu privire la treaba bună pe care o facem pentru combaterea virusului chinezesc, inclusiv vaccin și tratament. Pentru a-i răspunde lui Nancy, Deborah a muşcat momeala şi ne-a lovit. Penibil!”, a comentat trump pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dr. Birx a declarat duminică la CNN că SUA au intrat într-o „nouă fază” a crizei sanitare şi că locuitorii din zonele rurale ale ţării - de departe cea mai lovită de COVID-19 pe plan mondial - nu sunt în siguranţă.

"Suntem într-o nouă fază", a spus Birx. "Ceea ce vedem astăzi este diferit de martie şi aprilie", a declarat ea pentru CNN, subliniind că măsurile luate local pentru a încerca să se oprească contagiunea au început să aibă efecte.

Virusul "s-a răspândit extraordinar. Este prezent atât în zonele rurale, cât şi în cele urbane", a spus ea, avertizându-i pe "toţi cei care locuiesc în zonele rurale (că) nu sunt imuni sau protejaţi în faţa acestui virus".

Preşedintele s-a distanţat deja de câteva săptămâni de imunologul Anthony Fauci, membru al celulei de criză a Casei Albe pentru pandemie. El a acuzat acest medic foarte respectat în SUA că este prea 'alarmist', iar săptămâna trecută a spus că, în opinia sa, este nedrept că nivelul de popularitate al medicului este semnificativ mai mare decât al lui. 

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri