Încă o schimbare în administrația Trump. Președintele și-a numit medicul în Guvern

Data actualizării: Data publicării:
Navy Rear Adm. Dr. Ronny Jackson Speaks To Media During White House Press Briefing On President's Recent Medical Exam
Foto: Guliver/Getty Images

Săptămâna şi schimbarea la Casa Albă. Donald Trump a anunţat - din nou pe Twitter - plecarea secretarului pentru Veterani. Dacă schimbarea era anticipată, înlocuitorul e o surpriză.

Navy Rear Adm. Dr. Ronny Jackson Speaks To Media During White House Press Briefing On President's Recent Medical Exam
Foto: Guliver/Getty Images

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că îl va înlocui pe secretarul pentru Veterani David Shulkin cu Ronny Jackson, care este în prezent medicul său personal la Casa Albă.

Medicul prezidenţial va prelua atribuţiile acestui minister care se ocupă de soarta veteranilor armatei americane.

Ronny Jackson a fost principalul doctor şi pentru George Bush junior, şi pentru Barack Obama, dar a devenit faimos abia în ianuarie când a prezentat rezultatele primei evaluări medicale a lui Donald Trump. Câteva dintre statisticile prezentate de el atunci frizau ridicolul.

Într-o singură lună, patru oameni au plecat din administraţia Trump. Cel mai sonor dintre nume este cel al lui Rex Tillerson, secretarul de Stat, al cărui mandat se va sfârşi oficial peste două zile.

„Este ca un star de la Hollywood”, a declarat Trump despre Jackson în timpul unui eveniment de caritate de la Mar-a-Lago de luna trecută.

Trump i-a mulţumit lui Shulkin pe Twitter pentru „serviciile aduse ţării noastre şi veteranilor noştri grozavi” şi a declarat că Robert Wilkie, secretarul-adjunct pentru apărare pe probleme de personal, va prelua funcţia de secretar până când Jackson va fi confirmat.

Ronny Shulkin este al doilea membru al cabinetului lui Trump care este dat afară luna aceasta, după secretarul de stat Rex Tillerson. De asemenea, mai mulţi oficiali ai Casei Albe şi-au dat demisia sau au fost concediaţi în ultimele două luni.

Situaţia lui Shulkin, care inițial fusese văzut cu ochi buni de Trump, s-a complicat după ce oficialul a fost subiectul unui raport al inspectorului general al Departamentului de Stat care a dezvăluit că el şi alţi demnitari au petrecut o mare parte din timp dintr-o deplasare oficială în Europa, anul trecut, vizitând obiective turistice şi au acceptat drept cadou bilete la turneul de tenis de la Wimbledon.

(surse: News.ro, Digi24)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri