Peste 100 de morți în SUA. Româncă din California: Orașul arată un pic ca în filmele pe care le facem noi, cu un aer apocaliptic

Data publicării:
josephina skyes romanca california
Josephina Sykes, româncă stabilită în SUA

Și în Statele Unite oamenii stau la cozi imense pentru a-şi cumpăra produsele de care au nevoie. În plus, o parte dintre americani nu sunt mulţumiţi de felul în care preşedintele Donald Trump gestionează situaţia de criză. 

Statele Unite ale Americii au înregistrat până marţi peste 100 de decese cauzate de noul coronavirus. Jumătate dintre aceste decese au fost înregistrate în statul Washington, în nord-vestul ţării. Pandemia de coronavirus a ucis, de asemenea, 12 persoane în statul New York şi 11 în California.

O româncă din California a povestit marți pentru Digi24 cum decurge viața în cel mai populat stat american:

 Josephina Sykes, româncă stabilită în SUA: „În California, unde locuim, lucrurile se schimbă de la oră la oră. De ieri, primarul a închis toate barurile, restaurantele, berăriile și roagă oamenii de peste 65 de ani să stea acasă. Guvernatorul Californiei și primarul sfătuiesc oamenii să nu se panicheze, să nu meargă la cumpărături în exces.

Sigur că aceste măsuri nu au fost aplicate, de vineri, de când această stare de criză a fost declarată, oamenii au năvălit în magazine, rafturile sunt goale, nu există hârtie igienică nicăieri, de abia am găsit vineri câteva role după ce am fost la 5 magazine.

Orașul este gol, pustiu, fără trafic, arată un pic ca în filmele pe care le facem noi, cu un aer apocaliptic, foarte multă lume stă în casă.

Seturile de teste s-au demarat foarte greu, ca și starea de urgență care a fost declarată târziu. Oamenii sunt nemulțumiți de felul în care președintele Trump a manageriat acestă criză.

Spitalele, pe moment, încă nu sunt în perioada de criză. Sunt suficienți medici, suficiente resurse, încă nu sunt suficiente teste peste tot”.

Editare web: Luana Păvălucă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri