Procesele intentate lui Michael Jackson pentru abuzuri sexuale vor fi reluate

Data publicării:
Michael Jackson HIStory World Tour
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Doi bărbaţi care susţin că au fost abuzaţi sexual în copilărie de Michael Jackson pot relua procesul împotriva companiilor acestuia, au decis vineri judecătorii unui tribunal din SUA, scrie BBC.

Wade Robson şi James Safechuck, ambii în vârstă de 40 de ani, susţin că Michael Jackson a abuzat de ei ani de zile, pe când erau copii. Ei pot acum să continue procesele, care fuseseră blocate anterior, împotriva companiilor megastarului de la a cărui moarte s-au împlinit în iunie anul acesta 14 ani. Cei doi spun că aceste companii aveau responsabilitatea de a-i proteja.

Avocaţii lui Michael Jackson îşi susţin însă nevinovăţia.

Robson şi Safechuck susţin că au fost abuzaţi de Jackson la sfârşitul anilor 1980 şi începutul anilor 1990, în timp ce stăteau la ferma sa Neverland, scrie news.ro. Acuzaţiile au apărut în documentarul Leaving Neverland din 2019, pe care familia lui Jackson l-a descris ca fiind un "linşaj public".

În 2020, un judecător din Los Angeles a decis că James Safechuck nu poate da în judecată companiile lui Michael Jackson, pentru că societăţile nu aveau o obligaţie de a avea grijă de el. Un an mai târziu, acelaşi judecător s-a pronunţat şi împotriva lui Wade Robson pe motive similare.

Însă vineri, o curte de apel din California nu a fost de acord, hotărând că "o corporaţie care facilitează abuzul sexual asupra copiilor de către unul dintre angajaţii săi nu este scutită de obligaţia de a-i proteja pe acei copii doar pentru că este deţinută exclusiv de autorul abuzului".

"Ar fi pervers să se constate că nu există nicio obligaţie în baza faptului că societatea pârâtă are un singur acţionar", se arată în hotărârea judecătorească. "Şi, prin urmare, anulăm hotărârile pronunţate anterior pentru corporaţii", se spune în document.

Vince Finaldi, avocatul lui Safechuck şi Robson, a declarat că instanţa a anulat "hotărârile incorecte anterioare în aceste cazuri, care erau contrare legii din California şi ar fi creat un precedent periculos care ar fi pus în pericol copiii".

Jonathan Steinsapir, avocat care administrează averea lui Michael Jackson, a declarat că este "pe deplin convins" că Michael Jackson este nevinovat şi a afirmat că acuzaţiile sunt "contrare tuturor dovezilor credibile şi coroborate independent".

Michael Jackson a murit la vârsta de 51 de ani, după ce a suferi un stop cardiac la domiciliu, în urma unei supradoze de propofol, un anestezic, administrată de medicul personal la cererea sa. Megastarul suferea de insomnii şi îşi pregătea revenirea pe scenă printr-un spectacol grandios pe arena O2 din Londra.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri