Proteste în SUA. George Floyd și Derek Chauvin au lucrat la același club, spune o fostă patroană a localului

Data actualizării: Data publicării:
george-floyd-derek-chauvin

George Floyd, bărbatul de culoare ucis de Derek Chauvin, a fost coleg cu fostul polițist la același club din Minneapolis, până în anul trecut, a spus fosta patroană a localului pentru un post local de televiziune, relatează radioul public american (NPR).

Fostul polițist din Minneapolis, acuzat între timp de omor, a lucrat împreună cu George Floyd la același club până în 2019, potrivit declarației date de Maya Santamaria, la postul local de televiziune KSTP.

Fosta proprietară a clubului El Nuevo Rodeo a spus că Floyd și Chauvin se ocupau de pază, însă nu poate să spună dacă cei doi s-au intersectat, deoarece Chauvin se ocupa de pază în exterior, în afara programului de polițist, în timp ce Floyd venea ca bouncer, în serile de marți, în interiorul clubului, relatează CNN.

Maya Santamaria a adăugat că nu poate spune dacă cei doi se cunoșteau.

„Chauvin a fost de pază, în afara meseriei de polițist, aproape toată perioada de 17 ani cât am fost deschiși. Au lucrat în același timp, numai că unul lucra în afară, iar celălalt în interior”, a spus ea.

Femeia a mai dezvăluit că fostul polițist era „cu capsa pusă”, apelând deseori la la baston și spray cu piper deși nu ar fi fost necesar. Cu toate acestea, ea a spus că nu poate crede că bărbatul a fost atât de insensibil.

NPR precizează că a încercat să o contacteze pe Maya Santamaria la telefon, prin email și Facebook, însă femeia nu a răspuns pentru a face alte comentarii.

(Editor: George Costiță)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri