Putin, interviu pentru NBC: Hackerii puteau fi oriunde, chiar și în SUA

Data actualizării: Data publicării:
putin la nbc

Hackerii care, potrivit serviciilor de informații ale SUA, au influențat alegerile prezidențiale americane, puteau să se afle "oriunde", a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un interviu difuzat parțial vineri, informează sâmbătă agenția France-Presse, citată de Agerpres.

"Hackeri puteau să se afle oriunde. Ei pot fi în Rusia, în Asia... chiar în America, în America Latină", a declarat Putin în interviul pentru postul de televiziune american NBC. Interviul urmează să fie difuzat integral duminică, dar extrase din el au fost făcute publice vineri.

"De altfel, s-ar fi putut ca hackeri să se afle în SUA, care au pus foarte abil și foarte profesionist responsabilitatea pe umerii Rusiei", a continuat Putin. "Conform unor calcule, era util pentru ei să publice anumite informații și atunci ei le-au publicat, citând Rusia. Vă puteți imagina așa ceva? Eu pot", a declarat președintele rus.

În timpul campaniei electorale americane din 2016, documente privind campania democratei Hillary Clinton, contracandidata republicanului Donald Trump, au fost piratate de persoane necunoscute și făcute publice de WikiLeaks, platforma pentru publicare de documente secrete fondată de Julian Assange.

Serviciile de informații americane l-au acuzat pe Putin că a ordonat piratarea campaniei democraților, pentru a-l favoriza pe Trump, care și-a făcut publică intenția de a ameliora relațiile dintre Washington și Moscova. Însă nicio dovadă privind o astfel de ingerință în alegerile din SUA nu a fost furnizată, iar Rusia a respins mereu aceste acuzații americane.

Putin a reiterat acest lucru inclusiv vineri, în timpul Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg. "Nu există nimic concret, sunt doar supoziții și concluzii fondate pe aceste supoziții. Asta-i tot. Atunci când va exista ceva concret, atunci vom discuta", a spus el. Potrivit lui Putin, aceste "zvonuri inutile și nocive trebuie să înceteze", pentru că "afectează relațiile internaționale, economia mondială, problemele de securitate și lupta împotriva terorismului".

Citiți și: Putin, despre hackerii „patrioți”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri