Ted Cruz, atac la Joe Biden: Este mai interesat despre ce cred cetățenii Parisului decât de slujbele americanilor

Data publicării:
senatorul republican Ted Cruz vorbeste la un miting electoral
Senatorul republican de Texas Ted Cruz a devenit portavocea congresmenilor care sprijină teza lui Donald Trump că alegerile prezidențiale din 3 noiembrie ar fi fost fraudate Foto: Profimedia

Senatorul republican Ted Cruz l-a criticat pe proaspătul preșdinte Joe Biden pentru decizia de revenire a Statelor Unite în Acordul de mediu de la Paris. Ted Cruz spune că acest lucru va duce la pierderi de joburi în SUA. Retragerea SUA din acordul de la Paris a fost una din primele măsuri anunțate de fostul președinte Donald Trump la preluarea mandatului, în 2017.

„Prin întoarcerea în Acordul de la Paris, președintele Biden arată că este mai interesat despre ce cred cetățenii Parisului decât de slujbele cetățenilor din Pittsburgh. Acest acord va afecta foarte puțin mediul, dar va dăuna nivelului de trai al americanilor”, a scris senatorul republican pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale în primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și păstrarea distanței în toate clădirile federale. Celelalte au inversat o serie de decizii luate de Donald Trump: a demarat procedura de revenire a Statelor Unite în Acordul de la Paris și a blocat retragerea din Organizația Mondială a Sănătății. Alte măsuri vizează oprirea construcției zidului de la frontiera cu Mexicul și protejarea tinerilor imigranți.

„Vom combate schimbările climatice aşa cum n-am mai făcut-o niciodată până acum”, a mai spus Joe Biden, anunțând revenirea Washingtonului în Acordul de la Paris. Preşedintele democrat promisese în campania electorală că va readuce SUA în acord din chiar prima zi în care va ajunge la Casa Albă.

Fostul preşedinte Donald Trump notificase ONU în privința intenţiei SUA de a părăsi acordul în 2019, decizie care a devenit oficială în noiembrie 2020.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri