Un copil de 15 ani, împușcat de cinci ori în timp ce își salva colegii, a supraviețuit atacului armat din Florida

Data actualizării: Data publicării:
elev 15 ani atac scoala parkland florida_twitter

Un adolescent ce a fost împușcat de cinci ori, săptămâna trecută, în atacul armat de la liceul din Parkland, Florida, în timp ce încerca să salveze viețile a 20 de colegi, a supraviețuit operațiilor și se simte mai bine, relatează The Telegraph.

Anthony Borges a fost lăudat de presa americană pentru gestul său eroic, de pe 15 februarie, când a blocat ușa ca să-l oprească pe atacatorul Nikolas Cruz ca să intre în clasă. 20 de copii au fost astfel salvați.

A fost împușcat de mai multe ori, în ambele picioare, partea stângă a coapsei superioare a fost spulberată iar un glonț i-a trecut prin spate. Urmează o lungă perioadă de recuperare, dar e viu și într-o stare stabilă”, se arată pe pagina de GoFundMe, în mesajul de strângere de donații.

În doar trei zile de la lansare, peste 80.000 de dolari s-au strâns din donații pentru tratamentul său.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Carlos Rodriguez, coleg cu Anthony Borges, a povestit că, deodată, au început să primească mesaje prin care erau alertați de împușcături. „Nimeni nu știa ce să facă, așa că el a luat inițiativa ca să-și salveze colegii”, a spus el.

Tatăl eroului de 15 ani a spus că a fost sunat de către fiul său și l-a anunțat că a fost împușcat.

„A spus: 'tată, cineva m-a împușcat în spate și în picior'. Cer doar ca oamenii să se roage pentru el”, a povestit Royer Borges.

Șeriful din comitatul Broward, Scott Israel, a declarat după ce l-a vizitat pe adolescent că s-a simțit „onorat” să-i strângă mâna.

17 oameni au fost uciși în atacul armat de la liceul din Parkland. Atacatorul de 19 ani a fost pus deja sub acuzare. Avocatul public desemnat din oficiu să îl apere pe atacator a dezvăluit că Nikolas Cruz este gata să pledeze vinovat, dacă procurorii sunt de acord să nu ceară pedeapsa cu moartea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri