Un criminal a evadat din penitenciar, la doar o săptămână după ce a fost condamnat la închisoare pe viață, în Pennsylvania

Data actualizării: Data publicării:
Danelo Cavalcante, criminal evadat din inchisoare
Un criminal a evadat din penitenciar, la doar o săptămână după ce a fost condamnat la închisoare pe viață, în Pennsylvania. Foto: US Marshals Service

O amplă operațiune de căutare este în desfășurare în Pennsylvania, după ce un deținut a evadat la doar o săptămână după ce a fost condamnat la închisoare pe viață pentru crimă, relatează BBC.

Cetăţeanul brazilian Danelo Cavalcante, în vârstă de 34 de ani, a evadat joi dimineaţă din închisoarea comitatului Chester din West Chester.

În urmă cu o săptămână, bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că și-a înjunghiat mortal fosta iubită, în fața celor doi copii minori ai acesteia.

Cavalcante este căutat pentru crimă și în Brazilia.

La o conferință de presă de joi, directorul interimar al închisorii, Howard Holland, nu a oferit detalii despre cum a avut loc evadarea, spunând doar că o anchetă este în desfășurare.

Cavalcante a fost văzut ultima dată mergând pe un drum din localitatea Pocopson, aflată în apropierea penitenciarului, la aproximativ o oră după ce a evadat.

Locuitorii de pe o rază de aproximativ 10 kilometri în jurul închisorii au fost informați despre evadare și avertizați să fie extrem de precauți. Mai multe instituții și departamente sunt implicate în căutare și acționează cu câini, drone și elicoptere pentru a-l găsi pe condamnatul fugar.

„Dacă îl vedeți, nu vă apropiați de el”, a spus joi Deb Ryan, procurorul districtului Chester County. „Vă rugăm să sunați la 911. Este considerat extrem de periculos”, a adăugat acesta.

Potrivit autorităților, Cavalcante a înjunghiat-o mortal pe Deborah Brandao, fosta sa iubită, în aprilie 2021. Crima a avut loc în fața copiilor ei, care la acea vreme aveau patru și șapte ani, precizează polițiștii. Brandao a fost ucisă cu 38 de lovituri de cuțit.

Bărbatul fost arestat câteva ore mai târziu.

Într-o postare pe Facebook, procuratura districtului Chester County a declarat că Brandao a fost ucisă după ce „l-a amenințat pe Cavalcante că-l va denunța la poliție”, după ce a aflat că acesta avea un mandat de arestare pentru crimă în Brazilia.

Procurorul Ryan a declarat pentru postul de știri „Local Daily News” că Danelo Cavalcante - fost membru al unei bande - este bănuit că în 2017, în Brazilia, a ucis un bărbat care îi datora bani.

Autoritățile federale și locale au anunțat că oferă o recompensă de 10.000 de dolari pentru informații care pot duce la arestarea sa.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri