VIDEO. Momentul înfricoșător în care a fost salvată o clasă de elevi, în timpul atacului armat din Florida

Data actualizării: Data publicării:
elevi salvati florida

Au fost ore de teroare într-un liceu din statul american Florida, miercuri, când un fost elev al școlii a deschis focul cu o armă automată și a ucis 17 oameni. Alte trei persoane sunt în stare critică la spital. Adolescentul de 19 ani avea o pasiune pentru arme şi un caracter dificil, spun foşti colegi şi profesori.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Unul dintre elevii liceului Stoneman Douglas din orașul american Parkland a surprins imagini greu de descris. Elevii erau însoțiți de o profesoară și așteptau, în liniște, într-o sală de clasă încuiată - conform procedurilor în astfel de cazuri - ca să fie evacuați. Ei au auzit zgomote de pe hol și se așteptau la ce e mai rău.

Mulți elevi au început să filmeze, neștiind ce îi așteaptă. Imediat, polițiștii SWAT au descuiat ușa și au intrat înarmați în sala de clasă, iar elevii au răsuflat usurați. Însă, pentru că în acel moment atacatorul nu fusese prins, polițiștii le-au cerut elevilor să ridice mâinile în aer, pentru a afla dacă acolo se ascunde adolescentul de 19 ani. Șocul a fost atât de puternic încât unii elevi au izbuznit în plâns și au început să tremure. 

VIDEO. Momentul atacului de la liceul din Florida, soldat cu 17 morți

Atacul de la Marjory Stoneman Douglas High School a fost anunțat la câteva minute după ora 3:00 după-amiază.

Când au sosit la fața locului, autoritățile au găsit scene de adevărat haos. Anchetatorii cred că suspectul a activat mai întâi alarma de incendiu pentru a determina oamenii să iasă din clase și să-și crească astfel numărul victimelor, potrivit unei surse citate de CNN. Numai că școala tocmai avusese în ziua respectivă un exercițiu de alarmă de incendiu și mulți au crezut că e vorba din nou de o falsă alarmă.

În timpul atacului, mulți elevi și-au găsit adăpost în clase, sub bănci. Unii elevi și-au folosit telefoanele mobile pentru a trimite mesaje celor dragi și chiar au apucat să filmeze și să posteze pe rețelele sociale.

Suspectul ar fi încercat inițial să se amestece în mulțimea de studenți care încerca să fugă, dar planul nu a mers și Nikolas Cruz a fost prins după circa o oră.

Între timp, pe măsură ce vestea atacului s-a răspândit, părinții au venit disperați la liceu.

Culmea este că Parkland, cu o populație de 31.000 de oameni în 2016, fusese numit cel mai sigur oraș din Florida anul trecut. Situat în sudul statului, în oraș nu se întâmplaseră anul trecut decât șapte incidente violente și 186 de încălcări de proprietate.

Cine este autorul atacului cu 17 morţi din Florida: „Toată lumea a prezis că va face asta. Avea ieșiri ciudate”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri