Galerie Foto Tablourile lui Pigcasso, faimosul porc care face pictură abstractă, s-au vândut cu 1 milion de dolari

Data publicării:
Pigcasso, porcul care pictează tablouri abstracte
Pigcasso a primit comenzi pentru tablouri de la persoane celebre, precum Rafael Nadal și Ed Westwick. Colaj foto: Profimedia Images

Tablourile pictate de un porc ținând o pensulă în gură au strâns până acum 1 milion de dolari, potrivit îngrijitoarei sale care l-a salvat pe Pigcasso dintr-un abator, relatează Insider.

Picturile faimosului Pigcasso, adoptat de Joanne Lefson, o activistă pentru drepturile animalelor din Africa de Sud, s-au vândut cu până la 26.000 de dolari bucata, a dezvăluit Lefson în noua sa carte „Pigcasso: The Million-dollar artistic pig that saved a sanctuary”.

Pigcasso a fost salvat de Lefson dintr-un abator în 2016, pe vremea când era doar un pui, trăiește acum într-un sanctuar deținut de activistă și a strâns peste 1 milion de dolari din vânzarea operelor sale de artă, a scris Lefson.

Pigcasso a fost salvat de la abator de Joanne Lefner pe când era doar un pui. Foto: Profimedia Images
Pigcasso a fost salvat de la abator de Joanne Lefner pe când era doar un pui. Foto: Profimedia Images

Banii sunt folosiți pentru mâncare, salariile angajaților de la sanctuar, vizitele la veterinar și alte costuri de administrare.

Porcul pictează ținând în gură o pensulă special modificată pe care o scutură dintr-o parte în alta a pânzei. Când termină tabloul, Pigcasso își semnează opera cu râtul, potrivit lui Lefson.

Lefson a povestit pentru Reuters în 2019 că a observat că Pigcasso are o afinitate pentru pictură atunci când și-a dat seama că, atunci când se juca, porcul mesteca și distrugea majoritatea obiectelor pe care le găsea, dar trata pensulele cu mare grijă.

Lefson a învățat porcul să picteze recompensându-l cu struguri și în urma unor lecții „unu la unu” în care ea trebuia să se târască în patru labe cu o pensulă în gură.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Cele mai intrigante momente au fost cele în care [Pigcasso] făcea forme incredibile de una singură – o inimă, o inițială, un număr – și eu o opream, întrebându-mă de ce altceva mai era nevoie”, a scris activista.

Între timp, Pigcasso a primit comenzi de la persoane importante precum tenismenul spaniol Rafael Nadal și actorul britanic Ed Westwick. Operele porcului au apărut chiar și pe ceasuri Swatch care s-au vândut cu 1.000 de dolari bucata în 2019.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri