Țările din America Latină încep vaccinarea în masă. Brazilia, devastată de coronavirus, mai așteaptă

Data publicării:
cruci pe plaja Copacabana, după ce Brazilia a depăşit 100 de mii de morţi provocate de coronavirus
Foto: Profimedia Images

O asistentă din Mexic a devenit prima persoană din America Latină care a primit vaccinul împotriva coronavirusului, după ce țara sa a pornit joi programul național de vaccinare, informează BBC.

Mexic

Mexic a primit un transport inițial de 3.000 de doze din vaccinul Pfizer-BioNTech, din cele 34 de milioane de doze achiziționate. Țara are unul dintre cele mai grave bilanțuri din lume când vine vorba de coronavirus, fiind depășită doar de SUA, Brazilia și India.

Toți angajații sistemului medical ar urma să fie vaccinați până la finalul primului trimestru din 2021. Potrivit Universității Johns Hopkins, Mexicul a înregistrat 1,3 milioane de cazuri de COVID-19 și aproximativ 121.000 de morți de la începutul pandemiei.

Chile

Chile a început joi să administreze vaccinul BioNTech. Până acum, țara a avut peste 600.000 de cazuri de la începutul pandemiei și aproximativ 16.000 de morți.

Costa Rica

Costa Rica a început tot joi să vaccineze populația cu vaccinul BioNTech, după ce a înregistrat 163.000 de cazuri și peste 2.000 de morți.

Argentina

Argentina urmează să înceapă vaccinarea în câteva zile, dar a ales vaccinul rusesc Sputnik V pentru prima fază, iar 300.000 de zone au ajuns în țară sud-americană joi dimineață. Președintele Alberto Fernández a promis să se vaccineze pentru a demonstra că Sputnik V e sigur. Țara sud-americană a avut peste 1,5 milioane de cazuri de COVID-19 și peste 42.000 de morți de la începutul pandemiei.

Brazilia

Brazilia, țara cu cel mai grav bilanț din regiune (7,4 milioane de cazuri și peste 190.000 de morți de la începutul pandemiei), va începe vaccinarea abia la mijlocul lunii februarie, deși numărul cazurilor a crescut în ultima perioadă. Președintele Jair Bolsonaro spune că nu se va vaccina, deoarece consideră că are imunitate după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19 în prima parte a anului.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri