Trump i-a cerut lui Putin să publice „orice informații compromițătoare are” despre Biden și familia acestuia

Data publicării:
donald trump vorbeste
Fostul președinte al SUA, Donald Trump. Foto: Guliver/GettyImages

Donald Trump i-a cerut public lui Vladimir Putin să facă publice „orice informații compromițătoare” despre Joe Biden pe care acesta le-ar avea, relatează CNN. Apelul lui Trump către dictatorul rus, principalul adversar al SUA și al Occidentului și autorul agresiunii împotriva Ucrainei, a fost făcut în cadrul unui interviu public, marți.

Este vorba doar de cel mai recent exemplu care arată faptul că Trump este dispus să apeleze la puteri străine ostile pentru ajutor pe plan politic intern, chiar și la Putin, implicat în prezent într-un război de agresiune împotriva Ucrainei.

Într-un interviu pentru JustTheNews, Trump a promovat din nou teorii ale conspirației cu privire la fiul actualului președinte american, despre care spune că a făcut afaceri cu Rusia. Trump i-a cerut apoi lui Putin să facă publice „informații pe care le are cu privire la această situație”.

„Mă gândesc că Putin ar avea răspunsuri la asta și cred că ar trebui să le facă publice. Cred că ar trebui să știm cu toții răspunsul”, a spus Trump referindu-se la afirmațiile sale legate de Hunter Biden.

Hunter Biden a lucrat, anterior, în domeniul consultanței în mai multe țări, muncă pentru care a fost remunerat generos, inclusiv în Ucraina și China, în perioada în care Joe Biden era vicepreședintele Statelor Unite.

Departamentul Justiției are, în acest moment, investigații pe rol cu privire la aceste afaceri ale lui Hunter Biden.

Nu există însă dovezi care să susțină afirmațiile lui Trump, conform cărora familia Biden a fost implicată în acte de corupție sau a influențat politica de stat americană cu scopul de a obține câștiguri personale, iar președintele Biden nu este parte a investigației respective.

Hunter Biden neagă, de asemenea, acuzațiile care i se aduc.

Nu este prima oară când Donald Trump face astfel de apeluri directe către Vladimir Putin – în iulie 2016, pe când era candidat la funcția de președinte din partea republicanilor, Trump i-a cerut lui Putin să facă publice emailurile personale ale contracandidatei de atunci, Hillary Clinton.

Relația lui Trump cu Putin

Relația lui Trump cu Putin a fost mereu extrem de controversată. Fostul președinte american a fost suspectat că a avut înțelegeri secrete cu rușii în perioada alegerilor din 2016.

În 2019, Trump a pus presiune pe președintele ucrainean Zelenski pentru ca acesta să pornească o investigație împotriva lui Joe Biden, pe atunci candidat în alegeri. Când Zelenski a refuzat, Trump a blocat transferul a 400 de milioane de dolari către Ucraina, bani promiși anterior ca ajutor militar. Acest incident a dus, apoi, la prima punere sub acuzare a lui Trump.

De altfel, apropiați ai săi au avut legături cu Rusia chiar în perioada alegerilor și imediat după acestea.

Trump l-a grațiat pe Michael Flynn, fostul său consilier pentru securitate națională suspectat de simpatii proruse. Fostul general de armată Flynn a pledat vinovat în 2017 pentru că a minţit FBI-ul cu privire la contactele sale cu ambasadorul Rusiei la Washington. El a fost consilierul lui Trump doar câteva săptămâni, până a izbucnit scandalul întâlnirii cu diplomatul rus.

Discuţiile secrete dintre Michael Flynn şi ambasadorul Rusiei la Washington, în decembrie 2016, înainte de învestirea lui Donald Trump, au fost punctul central al anchetei desfăşurate ulterior de procurorul special Robert Mueller asupra suspiciunilor privind existenţa unei înţelegeri secrete între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri