Tunisia: Migranții africani sunt duși cu forța în deșert și abandonați fără apă și mâncare

Data actualizării: Data publicării:
Migranți africani la granița dintre Libia și Tunisia
Migranți africani la granița dintre Libia și Tunisia, salvați de grănicerii libieni. Foto: Profimedia Images

Polițiștii de frontieră libieni au salvat un grup de cel puțin 80 de migranți proveniți din diverse țări din Africa Subsahariană care fuseseră abandonați în deșert și lăsați fără apă și mâncare la granița dintre Libia și Tunisia, informează agenția France Presse, preluată de The Guardian.

Migranții au declarat că au fost abandonați în deșert de autoritățile tunisiene într-o zonă nelocuită din apropierea localității de frontieră Al-Assah, Libia.

Migranții erau vizibil epuizați și deshidratați, după ce au stat sub cerul liber la temperaturi de 40 de grade Celsius.

Grănicerii libieni le-au dat acestora apă și le-au oferit adăpost

Sute de oameni proveniți din Africa subsahariană au fost duși cu forța în deșert și în zone ostile situate în apropiere de Libia sau Algeria, în urma unor conflicte și violențe rasiale izbucnite la începutul lunii iulie în Sfax, al doilea oraș ca mărime din Tunisia.

Violențele au izbucnit pe 3 iulie și au fost provocate de uciderea unui tunisian într-o altercație dintre localnici și migranți.

Portul Sfax este punctul de plecare al multor migranți din Africa spre Europa, care încearcă să traverseze marea Mediterană cel mai adesea în bărci improvizate.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri