A murit creatoarea de modă Vivienne Westwood

Data actualizării: Data publicării:
Vivienne Westwood priveste trista
A murit creatoarea de modă Vivienne Westwood. Foto: Profimedia

Creatoarea de modă Dame Vivienne Westwood a murit la vârsta de 81 de ani, anunță BBC.

Într-o declarație pe Twitter, casa ei de modă a spus că a murit „liniștită și înconjurată” de familia ei în Clapham, sudul Londrei.

Westwood și-a făcut un nume cu stilurile punk și new wave în anii 1970 și a continuat să îmbrace unele dintre cele mai mari nume.

„Voi continua cu Vivienne în inima mea”, a transmis soțul și partenerul ei de creație, Andreas Kronthaler. „Am lucrat până la sfârșit și ea mi-a oferit o mulțime de lucruri ca să mă descurc”, a adăugat acesta.

Creatoarea de modă a devenit proeminentă pe scena modei cu modelele androgine, tricourile cu slogan și atitudinea sfidătoare față de politicieni.

Era cunoscută ca o activistă convinsă și a adus pe catwalk cauze la care ținea, precum schimbările climatice.

Designerul a fost numit Dame pentru serviciile aduse modei în 2006.

Westwood, născută în Derbyshire, a lucrat ca profesor de școală primară, înainte de a înființa magazinul de îmbrăcăminte „Let It Rock” pe King's Road, în Chelsea, împreună cu partenerul ei de atunci, Malcolm McLaren, la începutul anilor 1970.

Afacerea a fost redenumită mai târziu „Sex”, iar la sfârșitul anului 1975 McLaren a început să conducă o trupă punk rock - Sex Pistols, care purtau creațiile lui Westwood și McLaren.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri