Presa britanică: Chirie restantă pentru reşedinţa ambasadorului român la Londra

Data actualizării: Data publicării:
ambasada romaniei londra facebook

România ar avea o datorie de 75.000 de lire sterline, drept chirie pentru clădirea care a servit ca reședință a ambasadorului român la Londra, până în aprilie 2019.

Informația a fost făcută publică de cotidianul The Times, care susține că există și o hotărâre judecătorească, pronunțată în luna decembrie. Ar fi vorba o restanță pentru ultimele şase luni ale contractului. Plângerea în instanță a fost făcută de proprietarul clădirii, un antreprenor britanic. El susține că a trimis pe adresa ambasadei române un ordin de evacuare a reședinței ambasadorului, după ce România nu a mai plătit chiria din decembrie 2018, dar ambasadorul Dan Mihalache a continuat să locuiască la adresa respectivă până la finalul perioadei contractuale.

Potrivit publicației britanice, oficialii români pe care i-au contactat jurnaliștii spun că între proprietarul clădirii și ambsadorul Mihalache a existat un "gentleman's agreement", un acord în ceea ce privește încetarea contractului de închiriere, și susțin că România a plătit chiria pe toată perioada cât ambasadorul a locuit acolo.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri