Sari la conținut

Anchetă în cazul avionului lovit de mașina de deszăpezire pe pista unui aeroport din Moscova

Şoferul vehiculului de deszăpezire riscă şapte ani de închisoare pentru că ar fi fost băut în momentul accidentului, spun oficialii ruşi. Avocatul lui spune însă că bărbatul nu a băut nimic, iar acum este în stare de şoc. Ancheta declanşată de autorităţile ruse îi are în vedere şi pe controlorii de trafic aerian pentru o eventuală eroare de ghidaj. Investigatorii iau însă în calcul şi o posibilă greşeală a piloţilor aeronavei private, dar şi condiţiile dificile de vreme.

„În acest moment, s-a stabilit că şoferul vehiculului de deszăpezire se afla sub influenţa alcoolului. Este posibil ca investigaţia să ia în considerare suspendarea controlorilor de trafic aerian pe durata anchetei”, a spus Tatiana Morozova, purtător de cuvânt al echipei de investigaţie.

Vestea tragediei a căzut ca un trăznet printre angajaţii companiei franceze Total, iar ministrul francez al Economiei a dat asigurări că gigantul petrolier Total va merge mai departe.

Avionul în care se afla magnatul francez Christophe de Margerie s-a ciocnit cu vehiculul de deszăpezire chiar înainte de decolare spre Paris. Omul de afaceri avusese o întâlnire cu premierul rus Dmitri Medvedev. El a murit pe loc alături de cei trei membri ai echipajului, toţi francezi. Părţi ale avionului s-au împrăştiat pe o rază de 200 de metri, iar motorul aeronavei a fost găsit la 50 de metri de locul accidentului. Preşedintele Vladimir Putin a transmis condoleanţe preşedintelui francez Francois Hollande şi familiilor celor decedaţi.