Austriecii ar putea fi obligați să prezinte test Covid negativ pentru a se caza la hotel

Data actualizării: Data publicării:
test covid
Test Covid-19. Foto: Profimedia Images

Parlamentul Austriei a autorizat guvernul să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ pentru coronavirus la cazarea într-un hotel, intrarea la spectacole cu public, precum și la internarea într-un spital non-Covid. Măsura ar putea intra în vigoare la finalul lunii ianuarie. 

Deputaţii conservatori şi ecologişti din coaliţia guvernamentală au votat pentru a permite guvernului condus de cancelarul Sebastian Kurz să planifice implementarea măsurii la sfârşitul celei de-a treia perioade de restricţii de circulaţie, în 24 ianuarie, transmite AFP, citată de Agerpres. Din cadrul opoziţiei, decizia a fost susţinută de social-democraţi, întrunindu-se astfel majoritatea de două treimi necesară, în timp ce extrema dreaptă a fost împotrivă.

Mediul de afaceri a exprimat rezerve faţă de această modalitate de a preveni răspândirea virusului, care s-ar putea aplica și baruri, hoteluri şi restaurante, care deocamdată sunt închise.

Testul negativ pentru coronavirus va fi solicitat la orice internare într-un spital din afara sistemului de tratare a COVID-19, mai scrie sursa citată. 

Deşi de la Crăciun s-au introdus pentru a treia oară restricţii de circulaţie, în Austria nu a scăzut numărul de cazuri. În primul val al pandemiei, în primăvara trecută, ţara a fost dintre cele mai puţin afectate.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri