Bilanț tragic în Serbia și Bosnia-Herţegovina: 62 de persoane au murit în urma inundațiilor

Data publicării:
floods
62 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Serbia şi Bosnia-Herţegovina din ultimele zile. În Serbia, puhoaiele ameninţă centrala Nikola Tesla, cea mai mare din ţară, iar un oraş, situat la sud-vest de capitala Belgrad, a fost înghiţit aproape în totalitate de ape. Situaţia este disperată şi în ţara vecină, Bosnia-Herţegovina. În multe localităţi nivelul apei depăşeşte doi metri.

Actualizare 10:00: Numărul victimelor din Serbia și Bosnia-Herțegovina a crescut. Cel puțin 62 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor din ultimele zile. 


În Serbia, cel puţin 16 persoane și-au pierdut viața în inundaţii. Apele râului Sava ameninţă centrala Nikola Tesla, care alimentează mare parte din ţară, iar mii de voluntari lucrează la consolidarea malurilor.

În acest timp, zeci de mii de sinistraţi au nevoie de adăposturi şi alimente. În sprijinul lor vine Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timişoara, în colaborare cu Uniunea Sârbilor din România şi Consulatul General al Serbiei din Timişoara. Aceste instituţii strâng alimente neperisabile, apă potabilă, produse de igienă şamd., pe care le vor trimite sinistraților.

Ajutoare se vor colecta şi în Arad, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

În Bosnia-Herţegovina, bilanţul victimelor este aproape dublu: au murit cel puţin 27 de persoane. Mai mult decât atât, viiturile au scos din pământ mine rămase din vremea războiului din Iugoslavia. Imediat după retragerea apelor, autorităţile vor trimite genişti pentru a înlătura pericolul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri