Cazul criminalului în serie din Cipru. Reporterii locali vorbesc de cel puțin 30 de victime

Data actualizării: Data publicării:
proteste cipru

Val de revoltă în România şi Cipru! Un criminal în serie anchetat pentru asasinarea unei femei din Buzău şi a fiicei de 8 ani, pe insula din Mediterană, a recunoscut că le-a ucis în chinuri şi le-a aruncat trupurile într-un lac cu apă toxică, format în apropierea unei mine. Asasinul a continuat filmul de groază şi a mărturisit apoi că mai are pe conştiinţă încă 4 femei şi o fetiţă, toate emigrante. Reporterii locali vorbesc însă despre cel puţin 30 de victime, iar poliţia vrea să redeschidă toate cazurile neelucidate de femei date dispărute.

Tulburaţi, localnicii s-au adunat în faţa palatului prezidenţial de la Nicosia şi au purtat haine de doliu în memoria celor şapte victime ale primului criminal în serie din istoria Ciprului. Unii le cunoşteau pe femeile asasinate. Alţii, au fost impresionaţi de tragedia acestora. Au adus flori, au aprins lumânări şi au reproşat poliţiştilor că puteau să îl prindă pe călău mai devreme şi să oprească şirul morţii, dacă îşi dădeau interesul.

La priveghiul din stradă au participat şi multe femei din Filipine stabilite în Cipru. Cel puţin două dintre victimele criminalului cu epoleţi sunt filipineze care căutau pe insulă un trai mai bun decât acasă.

Acum, prietenii şi rudele celor dispărute cer autorităţilor să recupereze măcar rămăşiţele acestora.

Româncă de 36 de ani şi fiica ei de 8 opt ar fi primele victime ale militarului. Au dispărut în septembrie 2016. O lună mai târziu, poliţia din Cipru trăgea conculuzia că cele două şi-au făcut bagajele şi au plecat. A doua zi, reporterii au adus dovada că investigaţia este superficială: au filmat în apartamentul femeii şi au arătat că nimic nu lipsea, aşa că ipoteza plecării de bună-voie nu stă în picioare. Autorităţile nu au dat atenţie însă jurnaliştilor. Adevărul a ieşit la iveală abia acum, după aproape trei ani.

La interogatoriu, ofiţerul de 35 de ani a povestit că după ce a ucis-o pe româncă şi pe fiica ei, le-a pus în valize şi le-a aruncat într-un lac toxic, unde ar fi azvărlit şi altă victimă. Apa de acolo este asemenea acidului de baterie, scriu reporterii din Cipru, aşa că echipamentul obişnuit pentru scufundări nu poate fi folosit la căutarea rămăşiţelor victimelor. Autorităţile au cerut ajutorul unor firme particulare specializate în operaţiuni cu substanţe periculoase pentru a verifica declaraţiile bărbatului.

Între timp, criminalul a fost dus azi-dimineaţă sub pază strictă în faţa judecătorilor care i-au prelungit mandatul de arestare cu încă opt zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri