Sari la conținut

Românii din Italia, ajutaţi în baza declaraţiei pe proprie răspundere

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, prezent în Italia la funeraliile de stat pentru victimele seismului din urmă cu o săptămână, a declarat, marţi, că ar putea acorda ajutoare financiare românilor ale căror case au fost distruse pe baza unor declaraţii pe proprie răspundere, pentru că în cea mai mare parte aceştia şi-au pierdut actele oficiale.

Magnitude 6.2 Earthquake In Central Italy Kill At Least 13

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

„Vrem ca ajutoarele să ajungă cât mai repede la cei care au nevoie de ele. Dacă ar fi să rămânem în regulile birocratice ar trebui să aşteptăm documente care să dovedească că locuinţele lor s-au dărâmat, documente care să demonstreze că ei stăteau acolo”, a declarat ministrul Muncii Dragoş Pîslaru.

El a spus că va încerca deblocarea ajutoarelor financiare promise de Guvern pentru românii care au avut de suferit în urma cutremurului, prin declaraţii pe proprie răspundere.

„O să încercăm cu declaraţii pe proprie răspundere mai întâi să deblocăm ajutorul financiar şi mai apoi să vedem ce documente justificative avem nevoie. Preocuparea nostră este ca dacă îl numim ajutor de urgenţă să ajungă cât mai repede la oameni”, a spus Pîslaru.