Sari la conținut

Dodon le dedică contestatarilor săi poezia „Criticilor mei” de M. Eminescu

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a depus un buchet de flori la bustul lui Mihai Eminescu din parcul Ștefan cel Mare. Cu acest prilej, le-a dedicat contestatarilor săi poezia „Criticilor mei”, care ar descrie cel mai bine situaţia actuală a statului moldovean, în opinia liderului de la Chișinău.

dodon la bustul lui eminescu fb

Foto: facebook

Igor Dodon, însoţit de consilierii prezidenţiali, a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu cu ocazia aniversării a 167 de ani de la poetului român. 

„Am depus astăzi flori la bustul poetului Mihai Eminescu. Eu cred că noi trebuie să ne mîndrim cu toţii că avem aşa personalităţi în istoria poporului nostru. S-a scris şi s-a spus enorm de mult despre Eminescu, nu e cazul să repet lucruri cunoscute, vreau doar să subliniez că opera lui trebuie transmisă din generaţie în generaţie aşa cum transmitem credinţa noastră creştină, pentru că şi creaţia literară a lui Mihai Eminescu ne-a modelat şi ne reprezintă în foarte mare măsură. Poezia care, în opinia mea, reflectă cel mai mai bine situaţia în care se află ţara noastră este „Criticilor mei” şi le-o adresez criticilor mei”, a spus Igor Dodon, potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale, citat de News.ro.

Dodon a menţionat expres următoarele versuri din poezia citată: „Multe flori sunt, dar puţine/ Rod în lume o să poarte,/ Toate bat la poarta vieţii,/ Dar se scutur multe moarte.// E uşor a scrie versuri/ Când nimic nu ai a spune,/ Înşirând cuvinte goale/ Ce din coadă au să sune”.

Igor Dodon este un susţinător al ideii că Republica Moldova ar trebui să rămână stat independent şi  a acuzat în mai multe ori autorităţile de la Bucureşti că vor să anexeze Moldova. Pe 25 decembrie a înlocuit sintagma „limba română cu ”limba moldovenească” de pe site-ul preşedinţiei moldovene, iar două zile mai târziu a semnat revocarea din funcţie a ministrului Apărării, Anatol Şalaru, reproşându-i acestuia că a susţinut „ideologia unionistă”.

Pe aceeași temă