Eva Kaili și-a pierdut funcția de vicepreşedinte al Parlamentului European. Tatăl ei, prins cu o geantă cu bani (presă)

Data publicării:
Eva Kaili zambind
Eva Kaili și-a pierdut funcția de vicepreședinte al Parlamentului European. Foto: Profimedia

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, i-a retras sâmbătă mandatul de vicepreşedinte PE europarlamentarei elene Eva Kaili, reţinută vineri de justiţia belgiană într-o anchetă privind suspiciuni de corupţie în legătură cu Qatarul.

„În lumina anchetelor judiciare în curs conduse de autorităţile belgiene, preşedinta Metsola a decis să suspende cu efect imediat toate prerogativele, îndatoririle şi sarcinile care i-au fost delegate Evei Kaili în calitatea ei de vicepreşedinte al Parlamentului European”, a anunţat în cursul serii un purtător de cuvânt al Robertei Metsola, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili a fost arestată vineri seară la Bruxelles în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupţie în care este implicat Qatarul, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Publicația L'Echo a scris că, în timpul perchezițiilor, au fost găsite sume semnificative de bani în mai multe locații și că tatăl ei a fost prins cu o geantă plină cu bani.

Alte patru arestări au avut loc deja în capitala Belgiei vineri dimineaţa în acelaşi caz.

În centrul anchetei, condusă de un judecător de instrucţie de la Bruxelles: acţiunile unei „ţări din Golf” suspectate că „ar influenţa deciziile economice şi politice ale Parlamentului European prin plata unor sume de bani substanţiale sau oferirea de cadouri semnificative”, a subliniat parchetul federal.

În ceea ce priveşte beneficiarii, aceştia sunt personalităţi care au „o poziţie politică şi/sau strategică semnificativă” în cadrul Parlamentului European.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri